• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Жодній особі не повідомили про підозру в нападі на оператора теленовин під час конфлікту на харківському ринку (відео)

Общество   
Жодній особі не повідомили про підозру в нападі на оператора теленовин під час конфлікту на харківському ринку (відео)

Затриманих також немає. Поки правоохоронці вивчають відео та інші докази, стан чоловіка залишається важким.

Олена Нагорна, кореспондентка
Ось на цьому місці в п’ятницю ввечері розпочалося силове протистояння. Конфлікт на території торгівельного центру «Барабашово» триває вже певний час. Але цього разу він вийшов на новий рівень.

Це — кадри сутички на ринку «Барабашово» 7 червня. У хід йдуть кулаки, арматура, газові балончики та навіть вогнепальна зброя. Група людей женеться за оператором «24 каналу» Вадимом Макарюком і робить постріл в його бік.

За перехрестям Вадима наздоганяють, відбирають камеру і б’ють.

Вот здесь он сидел. Кофр стоял здесь, забрызганный кровью. Здесь лежало два аккумулятора. Один полностью разбит, один целый.

 Сергій Зайцев, прес-секретар ТЦ «Барабашово»
Было несколько нападавших. 5-7 человек.Был сломан нос, отобрана камера. Пока камеру уносили в неизвестном направлении, оставшаяся группа людей избивала парня из числа сотрудников торгового центра, который защищал Вадима.

Про те, що у чоловіка стався крововилив у мозок, його колежанка Анна Черненко дізналася не одразу. Спочатку Макарюк повідомив, що йому розбили обличчя. Зараз чоловік — у реанімації.

Анна Черненко, кореспондентка новин «24 каналу»
Він у важкому стані. Лікарі говорять, що прогнози якісь давати рано. Добре дуже, що немає динаміки негативної. Я вчора спитала у лікаря, який чергував у реанімаційному відділі, чи можу я говорити що інсульт, крововилив стався через саме побиття. Він сказав, що це сукупні фактори.

Причиною сутичок став один з павільйонів. Підприємці, які працюють поряд, розповідають: там проводила ремонт орендарка, але її спробували виселити силою. Це був не перший конфлікт.

 Олександр Останков, підприємець
Какой-то человек говорит: у меня есть договор непонятно от кого. Я теперь хозяин этого магазина. И спилил дверь — разрушили магазин. Это то, что они сделали. «Зеленых человечков» здесь стояло до «Укрпочты.» В три шеренги.

В адміністрації ринку запевняють: у жінки не було документів, а реальний орендар — ветеран АТО. Чоловік, за словами прес-секретаря ринку, знімає побої в медзакладі.

Сергій Зайцев, прес-секретар ТЦ «Барабашово»
Людина, яка на підставах займає цей об’єкт, у неї є договір оренди, вона була виставлена молодиками, які ототожнювали себе словесно з організацією «Національний корпус». Він звернувся до побратимів. Які прибули сюди і намагалися поспілкуватися з людьми, що захопили магазин.

Але ситуація з павільйоном — один з прикладів конфлікту, який виник раніше.

Вся площадка построена за средства предпринимателей. Деньги вносились наперед. И с нас требуют за продление договоров 2 тысячи долларов. Без всяких документов. Нам обещали договор аренды более драконовский и только на три года. Все понимали, что через три года они придут и попросят 5, 10 тысяч долларов. Но они знали, что мы за эти три года не выживем.

підприємець
 Брошенный магазин. Вот они доводят до того, что люди просто бросают магазины и залепливают: «неактивный». Если платить то, что они хотели, то выходит больше 100 тысяч единоразовый платеж.

Територію, на який розміщується ринок «Барабашово», орендує корпорація «АВЕК». Договір — довгостроковий, і може бути розірваний лише за рішенням суду, коментує юрист Роман Чумак.

 Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»
Головна проблема, яка виникла між підприємцями, концерном «АВЕК» та міською владою пов’язаний з тим, що всі взаємовідносини, які оформлювалися багато років, вони не є прозорими. Підприємці сплачували за будівництво павільйонів, будучи лише орендарями земельних ділянок. Я раджу підприємцям вимагати зменшення орендної плати. Оскільки спад економічної ситуації.

В облуправлінні Нацполіції звітують: за п’ятничними подіями відкрито 7 проваджень. Побиття оператора розслідується відразу за трьома статтями. З місця події до райвідділу доправляли більше двадцяти осіб. Але затриманих — немає. Про підозру також нікому не повідомили. Наразі опитали більше сотні людей і продовжують збирати докази.

Сергій Чиж, замначальника ГУ Нацполіції в Харківській області
Більше двох. На даний час встановлено два нападника, які вчиняли активні дії стосовно журналіста. У нас є відео. Ми зараз збираємо доказову базу, обов’язково має бути ступінь тілесних ушкоджень, які нанесені журналісту.

Усього в результаті сутичок постраждали 7 людей. Серед них — представники всіх сторін конфлікту. Попри це, роботу підлеглих у главку оцінюють на «відмінно». Але обіцяють провести службове розслідування.

 Сергій Чиж, замначальника ГУ Нацполіції в Харківській області
Я заяву напишу начальнику ГУ, що є питання про проведення службового розслідування за фактом — чи присутні були працівники поліції на території Київського району під час побиття журналіста. Щоб ми провели і встановили істину.

Відеокамеру знайшли на ринку і передали до поліції наступного дня. Картки з відзнятим матеріалом у ній не було. З самим оператором поліція поки не спілкувалась: не дозволяє лікар. Аби повідомити нападникам про підозру, необхідно, щоб потерпілий їх упізнав. Якщо цього не відбудеться, все одно обіцяють притягнути агресорів до відповідальності.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «Жодній особі не повідомили про підозру в нападі на оператора теленовин під час конфлікту на харківському ринку (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 июня 2019 в 19:01;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Затриманих також немає. Поки правоохоронці вивчають відео та інші докази, стан чоловіка залишається важким".