• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Більше 55 мільйонів гривень на покращення багатоповерхівок: у Харкові відбулась чергова сесія міськради (відео)

Общество   
Більше 55 мільйонів гривень на покращення багатоповерхівок: у Харкові відбулась чергова сесія міськради (відео)

На сесії також розглянули питання щодо повернення проспекту імені маршала Жукова та присвоєння боксеру Олександру Гвоздику звання почесного харків’янина.

На сесії міськради дискутують щодо рішення про повернення проспекту імені радянського маршала Георгія Жукова. Розглядають електронну петицію, яку підтримали необхідною кількістю голосів.

 Ігор Черняк, депутат Харківської міськради
Не можна отак брати і маніпулювати громадською думкою. У тому числі і з цими петиціями електронними. Не можна цього робити. 18 разів жодна петиція не вносилась в цей зал. А тепер з’явилась «зручна» петиція, швидко набрала, мер підтримав і одразу вона на наступну сесію міськради виноситься. 

Низка депутатів та активістів заявляють: таке рішення порушує закон про декомунізацію, а постать Жукова ототожнюють з «кривавим м’ясником». У залі розгортають плакат із портретом радянського маршала і текстом: «Погубив більше мільйона українців».

 Ігор Рассоха, співкоординатор харківського Євромайдану
 Він є військовим злочинцем, який в 1957 році влаштував так звані «Тоцькі навчання», яких пустили через епіцентр , які пустили в епіцентр ядерного вибуху наземного понад 40 тисяч наших з вами земляків, радянських людей. І потім цих людей, молодих хлопців, які стали інвалідами, не лікували. Було заборонено навіть лікарям розповідати, що з ними було. 

Прихильники перейменування проспекту заявляють: таким чином буде відновлена історична справедливість. Мовляв, закон про декомунізацію не порушується, адже війська під командуванням Жукова визволяли Харків.

 Євгеній Мураєв, народний депутат України
 Петиция, которая за сутки набрала необходимое количество голосов, а также 45 тысяч в поддержку этого вопроса является чрезвычайно важным.  Я понимаю, что на сегодняшний день у представителей неонацистских организаций, а также детей фашистских лаборантов и представителей львовской партии коробит от того, что мы причастны к этой победе. 

Геннадій Кернес, Харківський міський голова
Вот общественное мнение против памятника — вот столько мы получили. А вот общественное мнение — мы получили за то, чтобы вернуть историческое название. Спокойно. Вы что-то сегодня ели? А чего у вас глаза на лбу? 

За схвалення петиції проголосували 59 депутатів, проти — 13. Ім’я Петра Григоренка носитиме нова вулиця, що з’єднує Римарську та Клочківську. Водночас ситуацією занепокоїлися в Моніторинговій місії ООН з прав людини.

 із листа голови місії ООН з прав людини Фіони Фрейзер до мера Харкова Геннадія Кернеса
До місії звернулися представники громади Харкова, які вказують на загрозу подальшої ескалації та подальших жертв. Місію непокоїть відмова у доступі деяких зацікавлених осіб до засідання Харківської міської ради, де планується розглянути питання перейменування проспекту.

Депутат міськради Олександр Давтян переконаний, що подібні конфлікти можна вирішити іншим шляхом. До прикладу наводить Австрію, де влада проводить опитування громадян та приймає рішення, спираючись на результат.

Олександр Давтян, депутат Харківської міськради
В Вене, там эти опросы происходят почти каждый месяц. Присылают домой письмо, там задают вопрос и так подложен конверт. Получают это письмо, подсчитывают. Это все несколько дней занимает. И дальше это все облекает форму решения и местного закона — люди хотят вот так. 

Давтян стверджує: опитування дало б можливість впливати кожному громадянину, а зараз інтереси людей представляє окремий депутат.

Олександр Давтян, депутат Харківської міськради
Громада избрала своих представителей. То есть, депутат, в своей части, когда принимает какое-либо решение — он представляет громаду.  А если бы был местный референдум или опрос… Это очень просто. 

Також під час сесії ухвалили присвоєння звання Почесного громадянина Харкова відомому боксеру Олександру Гвоздику та ще чотирьом містянам. Усього депутати розглянули понад 70 питань, серед яких були зміни до бюджету. На зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти виділили понад 30 мільйонів гривень. Окремо на реалізацію реформи «Нова українська школа» надали більше 20 мільйонів. Для ремонту багатоповерхівок додатково виділили понад 55 мільйонів.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Більше 55 мільйонів гривень на покращення багатоповерхівок: у Харкові відбулась чергова сесія міськради (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 июня 2019 в 19:22;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Одне з ключових питань сесії — повернення проспекту імені маршала Жукова".