• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +19°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Негода на Харківщині: дерево, що впало, вбило двох жінок (відео)

Общество   
Негода на Харківщині: дерево, що впало, вбило двох жінок (відео)

На території бази відпочинку в Старому Салтові в результаті пориву вітру на трьох відпочивальників впало дерево.

Постраждалий унаслідок падіння тополі залишається в стабільно тяжкому стані. У чоловіка — складна черепно-мозкова травма та чисельні перелами. У реанімації він опинився у п’ятницю, коли відпочивав на пляжі Старого Салтова разом з матір’ю та дружиною. Під час негоди на них впала тополя. Олег того дня знаходився неподалік. Побачив як сталося лихо і одразу кинувся на допомогу.

 Олег Миргород, свідок
 Сначала надеялся, что ничего страшного, а во время бега понимаю, что люди просто молчат. Это немножко насторожило сразу, что обычно бы женщина закричала, мужчина стал бы матюкатся, а так тишина.

Старша жінка загинула на місці, а молодша за день померла в лікарні. Поліція кваліфікувала справу як «нещасний випадок». Фахівці, в свою чергу, стверджують: під час негоди знаходитися біля великих дерев дуже небезпечно.

Олег Перегон, еколог
Тополя – це одне з унікальних дерев, яке може під час сильного вітру дістатися землі, зігнутися, а потім повернутися та рости багато років, а може і зламатися, тому що шквальний вітер, сильні буревії, які все частіше відбуваються в Україні та Європі, вони виривають навіть стовпи електропередачі. 

Чимало клопоту сильний вітер наробив і в Харкові. На вулиці Миру раптове падіння дерева зупинило рух легковика «Subaru Forester». Водій каже: ледве встиг загальмувати.

 постраждалий водій
 Всё в порядке? — Ну вы ж видите, какой порядок. А как произошло? — Да вот ехал, дерево прямо на машину упало.

В автівці окрім водія перебувала ще одна людина. Усе закінчилося переляком, ніхто не постраждав. Проте машина ремонту таки потребує. У подібних випадках юристи радять не зволікати та відстоювати свої права.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»
Перше – це викликати поліцію, зафіксувати факт падіння. По-друге, викликати представника балансоутримувача тої організації, яка утримує зазначену територію, обов’язково провести оцінку транспортного засобу, обов’язково викликати представника тієї ж організації. І вже після отримання звіту про вартість відновлювального ремонту, звертатися до балансоутримувача. Якщо така організація добровільно не відшкодовує збитки – тоді вже звертатися до суду. 

Юрист каже: таким чином водії цьогоріч вже отримали компенсації за ремонт понівечених автівок.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Негода на Харківщині: дерево, що впало, вбило двох жінок (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 июля 2019 в 19:37;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На території бази відпочинку в Старому Салтові в результаті пориву вітру на трьох відпочивальників впало дерево".