• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харківській філармонії підбили підсумки ювілейного сезону (відео)

Общество   
У Харківській філармонії підбили підсумки ювілейного сезону (відео)

На закритті 90 концертного сезону виступив відомий скрипаль з Німеччини.

У залі лунає концерт для скрипки з оркестром Петра Чайковського. Виконати сольну партію запрошено музиканта з Німеччини, лауреата міжнародних конкурсів, володаря багатьох нагород та стипендій — Артема Шишкова.

Народився та виріс чоловік у Мінську. Харків відвідує вдруге, а в оновленій залі філармонії — дебютує. Каже, що навіть репетиція в приміщенні з такою якісною акустикою та чарівною атмосферою розташовує віддавати слухачу найліпші емоції у вигляді нот.

 Артем Шишков, перша скрипка німецького квартету Lipkind Quaret
 Здесь сам Чайковский когда-то дирижировал этот концерт. Так что для меня это будет еще одним поводом для вдохновения. 

2019 ознаменувався для філармонії закінченням реконструкції, яка тривала 13 років. Сяють новизною велика, камерна, виставкова зали та фойє. Наразі заклад може одночасно прийняти 1500 глядачів.

 Аліка Піхтерева, кореспондентка
Цьогоріч однією з серйозних змін, які торкнулися Харківської філармонії, стала поява оркестрової ями. Ця частина підлоги — рухома. Така особливість дає змогу проводити оперні концерти в залі та значно розширити діапазон музичних творів. 

 Юрій Янко, директор-головний диригент Харківської обласної філармонії
На предпоследнем концерте подошел ко мне один из зрителей, настоящий меломан. И он сказал: «Вы знаете, теперь я поверил в то, что Харьков — европейский город. Теперь у нас, действительно, есть зал, который по акустике не хуже, чем Венская филармония. 

У  90-му сезоні філармонія відчинила двері різноманітним експериментам: симфонічна музика поєдналася з ефектами 3D, пісочною анімацією, театралізованими постановками, хореографією. Оркестр грав просто неба, спускався у підземку, а до співпраці запрошувалися талановиті музиканти з усього світу. Також новинкою стала заміна концертних піджаків на джинсові вбрання.

За словами головного диригента, у подальших сезонах колектив прикладатиме всіх зусиль, щоб осучаснити класичну музику, змішати її з іншими жанрами, зробити цікавою не тільки для людей, пов’язаних з творчістю, а й для будь-кого. Надмета, кажуть артисти, — показати українцям, що їм є чим пишатися. Пояснити і продемонструвати велич нашої культурної спадщини.

Олександра Дяченко, арфістка
Публика бывает не подготовлена к чисто симфоническим программам. Ну ничего, пусть посещают, приобщаются. Это им необходимо. — А как можно подготовиться? — Только ходить и слушать! 

Наступний концертний сезон розпочнеться у вересні.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У Харківській філармонії підбили підсумки ювілейного сезону (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 8 июля 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На закритті 90 концертного сезону виступив відомий скрипаль з Німеччини".