• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +21°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Експрес-діагностика та консультації: для жителів Пісочина влаштували День здоров’я (відео)

Общество   
Експрес-діагностика та консультації: для жителів Пісочина влаштували День здоров’я (відео)

Місцеві мешканці змогли пройти діагностику зору, обрати сімейного лікаря та отримати консультації. Також фахівці розповіли про зміни, які відбулися в рамках медичної реформи. 

У Пісочині люди можуть перевірити зір, пройти експрес-діагностику та обрати сімейного лікаря. Ірина Халімон приїхала на День здоров’я з Коротича. Жінка розповідає, що вже давно підписала декларацію з лікарем. А от оновленого медичного обладнання в лікарнях, на її думку, не вистачає. Також, іноді виникають складнощі з вакцинацією дитини.

 Ірина Халімон, мешканка с.Коротич
Если есть какое-то сомнение, просто в аптеке покупаем вакцину. Индийскими ми не вакцинируемся. Как-то страшно. Наблюдаемся и нам не советуют. Для моего успокоения я покупаю зарубежные. 

Педіатр Андрій Пеньков пояснює: вакцин в Україні вистачає. Люди навіть почали частіше їх використовувати, але показник ще замалий. Цьогоріч це підтверджує високий рівень захворюваності на кір та дифтерію. Пеньков вважає: це відбувається через недовіру пацієнтів до лікарів.

 Андрій Пеньков, педіатр
 Люди привыкли, видят, что вроде как ничего не происходит, мы хорошо живем. И стали потихоньку отказываться. Мы пришли к тому, что по АКДС это 50-60%, по кори охват вакцинации тоже 50%, нигде нет этого показателя хотя бы в 93%. 

Головна лікарка центру первинної медичної допомоги №2 Любов Канцедал каже: кожен медзаклад забезпечено комп’ютерами та доступом до інтернету. Лікарі-педіатри заключили понад 900 декларацій. Ще більше — майже 2000 пацієнтів — мають сімейні лікарі. Жінка зазначає: це понад 80%  від усього населення Пісочина.

Любов Канцедал, головна лікарка КНП «ЦПМД №2 Харківського району»
 У нас на теперішній час вистачає лікарів. У нас два інтерни лікаря сімейної медицини проходять другий рік навчання й вони до нас повернуться.Тому скоро у нас буде та кількість лікарів, яка повинна бути. 

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов запевняє: за півтора року суттєво реформували галузь медицини.

Зараз реалізується конкурс міні-грантів, який направлений на отримання нового медичного обладнання, ремонту приміщень, в яких надаються медичні послуги. До кінця року таких проектів буде реалізовано 12 на загальну сумму 3 мільйону.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Експрес-діагностика та консультації: для жителів Пісочина влаштували День здоров’я (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 августа 2019 в 16:46;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Місцеві мешканці змогли пройти діагностику зору, обрати сімейного лікаря та отримати консультації. Також фахівці розповіли про зміни, які відбулися в рамках медичної реформи".