• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Здобутки харківських авіапромисловців (відео)

Общество   
Здобутки харківських авіапромисловців (відео)

31 серпня відзначатимуть День авіації.

Де саме та як святкуватиме День авіації Ігор поки не знає, адже графік роботи в нього непередбачуваний. Щодня чоловік виготовляє запчастини, більшість з яких — для літаків. Наприклад, ось цей маленький гвинтик допомагає пілотові зі штурвала керувати крилами повітряного судна.

Это деталь, которая будет ходить в отверстии и будет по перемещению разделять поток по каналам. 

Біля станка Ігоря можна зустріти в різний час доби. Бувають і нічні, і денні зміни. І хоча деталі іноді зовсім малі – відповідальність величезна.

 Ігор, наладчик станків
 Может быть, если бы я только пришел месяц поработал, мне бы было сложно. Я бы смотрел и боялся, а допуск там микрон. Даже не микрон, тут нужно попасть микрон в микрон. Может по началу я бы и испугался. Сейчас я этого не боюсь, потому что делал и знаю, что это получается. 

Цей гвинтик — одна з понад 200 деталей, що розробляють та виготовляють для літака АН-178 у Харкові. Це нове повітряне судно виробництва фірми Антонова. АН-178 виконав перший політ 7 травня 2015 року і зараз знаходиться в процесі сертифікації.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром»
Имеется здесь модификация для Министерства обороны, есть модификация для ГСЧС, есть модификация для МВД. И вот эти названные украинские госучреждения и должны являться самым первым заказчиком, которые покажут остальным заказчикам зарубежным то, что самолет надежный, он летает, он используется. 

Літак може перевозити до 18 тонн вантажу, наприклад, морські контейнери, підійматися над землею на 12 кілометрів. Максимальна дальність перельоту – 5,5 із половиною тисяч кілометрів, а швидкість – 825 кілометрів на годину. Літак може сідати й злітати з будь-яких аеродромів, зокрема й ґрунтових. До серійного виробництва планують перейти у 21 році. Проблемним залишається питання імпортозаміщення.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром»
 Не секрет, что когда создавался АН-178 очень большая часть комплектующих была российского производства. Была поставлена задача, в последнее время, произвести замену этих комплектующих изделиями собственного украинского производства. По возможности в полном объеме, если нет – другими производителями авиационной техники. Эта работа сейчас заканчивается. 

Орієнтовна вартість «залізної пташки» — від 28 до 35 мільйонів доларів. Проте, якщо налагодити поточне виробництво, вона може бути й меншою. Для цього потрібно мати замовлення мінімум на 10 літальних суден щороку. До речі, потужності українського авіакомплексу дозволяють збирати 6 літаків на тиждень.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Здобутки харківських авіапромисловців (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 августа 2019 в 18:31;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "31 серпня відзначатимуть День авіації".