• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

У Харкові обговорили тариф на гарячу воду і погодили відразу два варіанти (відео)

Общество   
У Харкові обговорили тариф на гарячу воду і погодили відразу два варіанти (відео)

Наступного року вартість послуги може або зменшитися – на 10 відсотків, або вирости – на понад 28,5. Все залежить від ціни на газ, прогнози щодо якої – різняться.

Виктор Миколайович — у розпачі. Нещодавно чоловік почув, що ціни на опалення та гарячу воду можуть підскочити. Пояснює: щоб сплатити квитанції минулоріч – віддавав частину пенсії, доводилося ще й працювати. Як зводитиме кінці з кінцями, якщо ціни у платіжках таки зростуть, не знає.

Віктор, пенсіонер
Все дорожает, пусть дорожает, но пропорционально должна и пенсия подниматься, и зарплата у людей должна подниматься. 00.28 скл. 01.40 Я думаю, что народ просто перестанет платить. Все вот эти подорожания – они бьют по карману очень сильно, поэтому ничего нету. 

Поділяє таку думку і Надія. На відміну від Віктора жінка має субсидію, проте це не надто допомагає, пояснює вона.

Надія, пенсіонерка
Ну, если в том году давали субсидию 1000 с копейками, а я еще доплачивала своих где-то 500, а у меня пенсия 2000 и у мужа 1700, все. Можно жить?

У КП «Харківські теплові мережі» наголошують: перейматися поки що зарано, адже існують ((2)) два варіанти зміни тарифів. Все залежатиме від вартості природного газу. Звісно, є і інші складові, кажуть у КП.

Марина Магомедова, заступниця гендиректора з економіки КП «Харківські тепломережі»
Также мы пересмотрели в действующем тарифе, который для ТЭЦ-3. Мы пересмотрели заработную плату, пересмотрели стоимость покупной электроэнергии и ряд других основных статей. Но основной удельный вес газа – 86%, поэтому это существенно влияет для потребителей впоследствии. 

Газ, згідно з постановою Кабміну, має впасти в ціні до п’яти тисяч гривень за тисячу кубометрів. А от за даними інформагентства «Українські новини», з 1 листопада ресурс подорожчає до 7,5 тисяч. Тож тарифи можуть, як зрости на 28,5%, так і зменшитися на 10. У квитанціях користувачів усі ці дані позначаться суттєво, пояснили у тепломережах.

Марина Магомедова, заступниця гендиректора з економіки КП «Харківські тепломережі»
Но на конечный тариф, как я уже отмечала, это влияние будет следующее: это уменьшение тарифа для конечного потребителя в районе 2%, если это рост по газу – тогда это рост для потребителя на 5,3 % .

Йдеться лише про тарифи для абонентів ТЕЦ-3, наголосили комунальники. На громадських слуханнях з приводу майбутніх тарифів більшість підтримала обидва варіанти. Представники Харківського антикорупційного центру виступають: мають питання щодо використання підприємством ресурсів.

Євген Лісічкін, член ГО «Харківський антикорупційний центр»
На наш погляд – ні, тому що є і велика криза з кадрами – підприємству не вистачає робітників, майстрів, у тому числі слюсарів, зварщиків, в тому числі є і борги по заробітній платі. І фінансовий, і кадровий стан підприємства сьогодні не на 100% задовільний.

Пропозиції щодо тарифів керівництво КП передасть до столиці. Традиційно їх погоджуватимуть представники профільної нацкомісії.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові обговорили тариф на гарячу воду і погодили відразу два варіанти (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 сентября 2019 в 19:44;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Наступного року вартість послуги може або зменшитися – на 10 відсотків, або вирости – на понад 28,5. Все залежить від ціни на газ, прогнози щодо якої – різняться.".