• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Протягом трьох місяців до Збройних сил планують відправити 1300 юнаків (відео)

Общество   
Протягом трьох місяців до Збройних сил планують відправити 1300 юнаків (відео)

Двічі на рік в Україні проводиться набір на строкову військову службу. Цьогоріч осінній призов почнеться 1 жовтня й триватиме до 31 грудня.

Двадцятип’ятирічний Андрій Кріп розповідає: через навчання у виші кожного року брав відстрочку, тож наразі йде служити добровольцем. Чоловік нарікає: мріяв служити в Нацгвардії, але з татуюваннями туди не беруть.

Андрій Кріп, призовник
Просто интересно что-то для себя поменять в жизни новое. Были вопросы по поводу судимости родителей, моих судимостей, состоят ли родители у психолога и все такое.

Після отримання повістки призовники мають пройти обов’язкове медичне обстеження. Особливу увагу приділяють психічному стану — стресостійкості та схильності до суїциду. Але за наявності деяких хвороб строковик може отримати відстрочку на пів року. Якщо після повторного обстеження хвороба виявиться невиліковною, призовника визнають непридатним для служби в армії.

Володимир Балабанов, старший лікар призовної комісії військкомату Київського району
Они проходят по всем врачам. Каждый врач определяет степень годности того или иного призывника. После прохождения всех врачей они приходят ко мне. Я как старший врач читаю, что написано врачами, и определяю годность или негодность каждого конкретного призывника согласно приказу. 

Призовний вік в Україні — від 20 до 27 років. Термін служби — 1,5 роки для строковиків, які не мають вищої освіти, та 12 дванадцять місяців для спеціалістів або магістрів. У військкоматі кажуть, що добровольців серед призовників поменшало.

Микола Малішевський, начальник відділення комплектування військкомату Київського району
Раніше, щоб виїхати за кордон, вони повинні були прийти в військкомат і отримати довідку для отримання закордонного паспорту. Зараз такого немає. Також одна з причин зменшення кількості призовників — це є неофіційне працевлаштування. Але з цим ми не в змозі боротись. 

За неявку до військкомату передбачений штраф — від 85 до 119 за перше порушення та до 255 за друге. За ухилення від служби можлива і кримінальна відповідальність — до 3 трьох років. Повістки строковики отримують за місцем прописки, проживання, навчання або роботи.

Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківського обласного військкомату
З цього призову ми застосували такий захід, як поглиблене вивчення якісних характеристик призовників. Тобто, кожному військовослужбовцю кожного району військового комісаріату був доведений від двох до п’яти призовників для детальнішого вивчення. 

Строковики отримують майже чотири тисячі гривень на місяць. При звільненні виплачується премія — в залежності від отриманого звання. Протягом трьох місяців до Збройних сил та інших військових формувань планують відправити 1300 юнаків. У зоні бойових дій на Донбасі строковики не служать.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Протягом трьох місяців до Збройних сил планують відправити 1300 юнаків (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 сентября 2019 в 19:06;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Двічі на рік в Україні проводиться набір на строковУ військову службу. Цьогоріч осінній призов почнеться 1 жовтня й триватиме до 31 грудня.".