• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Люди проти включення до списку на обмін підозрюваних у тероризмі (відео)

Общество   
Люди проти включення до списку на обмін підозрюваних у тероризмі (відео)

Люди вийшли на майдан Героїв Небесної сотні на мітинг, проти передачі до Росії трьох терористів, яких обвинувачують у справі щодо теракту біля Палацу спорту.

Розпал вихідного дня. Майдан Героїв Небесної сотні заповнюється прапорами з символікою громадських об’єднань. Люди стягують шини, деякі — тримають плакати з патріотичними написами. Тут пригадують страшні події, які сталися під час мирної ходи біля Палацу спорту 22 лютого 2015.

Внаслідок вибуху протипіхотної міни загинули четверо людей, дев’ятеро отримали поранення. Дар’я пригадує: у той день брала участь в акції біля пам’ятника Шевченку, яка проводилася паралельно з ходою на проспекті Жукова.

Дар’я Ухіна, артистка балету
Был звонок, нам сказали: произошел взрыв. И всё, у всех шок. Немножко так стало, мурашки по телу. Я же там тоже могла быть.

Через кілька днів поліція затримала трьох підозрюваних в організації теракту — Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. Суд над ними триває вже понад чотири роки. Близькі потерпілих вважають це відвертим затягуванням справи. Нещодавно з’явилася інформація, що обвинувачених у тероризмі включили до списку на обмін полоненими з Росією.

Олег Головков, представник потерпілих під час теракту
Особа, що вчинила злочин — має понести відповідальність. А відповідальності немає. Вони не є засудженими. Вони не є людьми, вину яких доведено в суді. Таким чином, вони вільні громадяни.

«Жодного обміну без вироку»- це основна вимога активістів та небайдужих містян, які зібралися біля будівлі апеляційного суду.

Віктор Сушій, представник спілки ветеранів АТО
Преступник повинен сидіти в тюрмі. А вони — злочинці.

Костянтин Немічев, голова руху “Національний корпус”
Що ми будемо мати з цієї ситуації? Всі люди зможуть прийти взірвати метро, якийсь заклад. І після цього будуть думати, що їх можуть обміняти. Але, так не може бути.

Підтримати акцію прийшов і батько 15-річного загиблого Дані Дідіка. Чоловік обурений думкою про те, що вбивці його сина можуть залишитися безкарними.

Андрій Дідік, батько загиблого під час теракту
Це злочинці, які мають отримати вирок задля того, щоб було зрозуміло, що це — злочинці. І тільки після цього вести мову, чи можливий якийсь обмін.

Активісти запевнили: акція мирна. Вони лише попереджають громадськість про свої серйозні наміри йти до кінця..

Аліка Піхтерева, кореспондентка
22 лютого 2015 року уникнути масових жертв вдалося завдяки подібній “Газельці”, що випадково опинилася між активістами та міною. Сьогодні небайдужі містяни з неї вимагають вироку трьом обвинувачуваним у цій справі.

Мітинг активісти закінчили перформансом.

Поролонова матрьошка, яку відгамселили залізним молотом, символізує образ терориста. А її палач — суддя, який своїм вироком знищить чергову спробу російської агресії. Спочатку ляльку намагалися поховати через дорогу від суду, але потім заблокували вхідні двері шинами та поруч поклали й поролонового «терориста».

Харківська мисткиня Олена Десюшка розповідає: робила матрьошку у найкоротші терміни. Кілька днів у режимі «нон-стоп» ляльку набивали поролоном, заливали клеєм та розмальовували.

Олена Десюшка, створила «матрьошку-терориста»
Люди дуже творчо підійшли, придумали йому поганяйло, потім вирішили обов’язково намалювати російській прапор.

Наприкінці мітингу під стінами апеляційного суду патріоти заспівали гімн.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Люди проти включення до списку на обмін підозрюваних у тероризмі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 сентября 2019 в 16:58;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Люди вийшли на майдан Героїв Небесної сотні на мітинг, проти передачі до Росії трьох терористів, яких обвинувачують у справі щодо теракту біля Палацу спорту.".