• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Авіаційники запропонували президенту України створити програму розвитку галузі (відео)

Общество   
Авіаційники запропонували президенту України створити програму розвитку галузі (відео)

На заході обговорили проблеми авіаційної промисловості, яка потерпає від браку держзамовлень. Аби врятувати галузь від краху, керівники підприємств відправили резолюцію до президента України.

9 жовтня у Києві в рамках виставки «Зброя та безпека» відбулась конференція. Її присвятили стану та перспективам збереження і розвитку авіаційної промисловості. Україна — одна з семи авіаційних держав світу. Вітчизняне авіабудування включає більше — півсотні підприємств, на яких працює 50 тисяч людей. Авіаційна галузь найбільша по чисельності робітників серед усіх галузей оборонно-промислового комплексу та машинобудування. Але наразі вона потерпає від браку державних замовлень, розповідають спеціалісти.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром», голова правління АТ «ФЕД»

У нас за этот год не выпущено ни одного самолета. Это самая главная проблема. Исходя из этого отрасль фактически не работает. Сегодня отсутствует внутренний заказ. Отсутствует программа в державе. Поэтому все предприятия сегодня испытывают определенный недостаток оборотных средств, появляются задержки в выплате заработной платы.

 

З 2014 року український авіапром займається вирішенням ще однієї проблеми. Раніше більшість деталей замовляли в Росії, але у зв’язку з політичною ситуацією довелось шукати нових постачальників. Є успішний досвід кооперації з авіапромисловими компаніями Китаю, США, Канади, Ізраїлю та країн Євросоюзу. Проте головна проблема — відсутність державної підтримки, кажуть працівники авіаційних підприємств. За результатами конференції прийняли резолюцію. У документі виклали конкретні шляхи вирішення проблем — затвердження програми розвитку літакобудування та створення регуляторного органу. Звернення направили до Президента, Кабміна та Верховної Ради.

Віктор Попов, президент асоціації «Укравіапром», голова правління АТ «ФЕД»

Мы сегодня предлагаем организовать туда те предприятия, которые задействованы в цикле производства авиации. Это «Антонов», это и другие предприятия, которые делают комплектующие. В том числе «Ивченко-Прогресс», в том числе «Мотор Сич», потому что оно является сегодня не государственным предприятием, оно акционерное общество. Также и наше ПАО «ФЭД» — оно активно участвует в поставке комплектующих.

Під час виставки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав Меморандум з держпідприємством «Антонов» про закупівлю літаків АН-178. Проте коли саме держава закупить літаки — невідомо.

Олександр Донець, керівник ДП «Антонов»

Ми зацікавлені у тому щоб більше коштів було внесено з самого початку, але я казав, що ця програма – 13 літаків – вони не робляться за один рік. Коли довгий час стояло виробництво. У нас «задєл» є по цим літакам. Але для того щоб бути впевненим і знати з якого часу вони почнуть серійно випускатися, я думаю. Що це все рівно 2,5-3 роки.

 

 

Виставку відвідав президент України Володимир Зеленський, аби на власні очі побачити досягнення вітчизняних авіапромисловців. Також, напередодні прем’єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі одного з телеканалів пообіцяв просувати інтереси авіаційної галузі.

Олексій Гончарук, прем’єр-міністр України

Уряд повинен захищати і просувати інтереси вітчизняного українського бізнесу. Звичайно. Ви правильно сказали про літакобудування. У нас є «Антонов». Літаки продають не менеджери з продажів, літаки продають Президенти»

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Авіаційники запропонували президенту України створити програму розвитку галузі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 16 октября 2019 в 18:49;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На заході обговорили проблеми авіаційної промисловості, яка потерпає від браку держзамовлень. Аби врятувати галузь від краху, керівники підприємств відправили резолюцію до президента України.".