• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Містяни масово скаржаться на спалювання пожухлого листя (відео)

Общество   
Містяни масово скаржаться на спалювання пожухлого листя (відео)

У Харкові упродовж вихідних надзвичайники 60 разів виїжджали на гасіння пожеж. Містяни ж масово скаржилися на смог через спалювання пожухлого листя.

Євген Сойкін, екоактивіст

Україна з самого ранку накрита хмарою чадного газу (моноксиду вуглецю). Рівень забруднення — найвищий в Європі, на рівні з промислово забрудненими районами Китаю. 

 

 

Це повідомлення від київського екоактивіста облетіло всі соцмережі. Він додав ще й карту забруднень. Харківщина, Київщина та частина Криворізької області на ній — у червоній зоні. Це означає, що саме в цих регіонах рівень чадного газу найвищий. Проте аби розробити такі карти, необхідно надсилати запити на отримання даних до гідрометцентрів найбільших міст країни, кажуть харківські метеорологи.

Наталя Драч, очільниця лабораторії Харківського гідрометцентру

Карты мы не делаем. Данные для карт у нас никто не берет. Поэтому ничего по этому поводу сказать не можем.

 

 

Очільниця лабораторії зазначає, що на карті не вказані навіть одиниці виміру, тому називає це повідомлення «фейковим».

Наталя Драч, очільниця лабораторії Харківського гідрометцентру

Берем оксид углерода. Норма у нас, ПДК, это 5 миллиграмм на метр кубический. За четверг вечер, пятница, суббота, воскресенье и понедельник утро превышений нет. Все в пределах ПДК. Колебалось от 0,9 и до 4,2 и 4,3. Было в некоторых местах города вечером.

Коливання оксиду вуглецю, тобто чадного газу, залежить від інтенсивності руху автомобілів, а також від паління сміття чи сухого листя. А його показники збільшуються під вечір, кажуть експерти. Вихідними кількість пожеж досягла рекорду за останній місяць, розповіли надзвичайники. За 2 дні — 60 викликів.

Ігор Лупандін помічник начальника ГУ ДСНС у Харківській області

Збільшилась кількість виїздів на гасіння пожеж в екосистемах. Також зверніть увагу, що більшість пожеж сталося у вихідні дні. Це, коли люди виїжджають за місто, в місцях розміщення дачних селищ чи в приватні сектори.

Сміття та сухостій палили в усіх районах як Харкова, так і області.

Вікторія Бондаренко, кореспондентка

Ось ці ділянки свідчать про нещодавнє горіння. У суботу район біля 125-ї школи був у диму. У соцмережах стверджували, що тут палили купи сухого листя.

 

 

Ольга, харків’янка
Каждый вечер воняет тут. Только темнеет и сразу начинают палить. — Где горит? — Непонятно откуда дым идет, но воняет постоянно.

Зінаїда, харків’янка
Постоянно палят. Причем у нас забор вот так вот рядом и мое окно рядом и они за забором вот там палят. Постоянно, особенно ночью.

Прибиральники кажуть: палять листя самі мешканці будинків, а потім скаржаться.

 — Скажите, а вот листья вы пособирали и куда их дальше? — В контейнер, а куда еще? — Не палите? — Нет, конечно, нельзя палить. Ни в коем случае.

 

 

 

За паління сміття чи сухого листя передбачений штраф від 340 до 1400 гривень.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Містяни масово скаржаться на спалювання пожухлого листя (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 октября 2019 в 18:53;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові упродовж вихідних надзвичайники 60 разів виїжджали на гасіння пожеж. Містяни ж масово скаржилися на смог через спалювання пожухлого листя.".