• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

В області за півроку винесено 37 вироків суду відносно неповнолітніх (відео)

Происшествия   
В області за півроку винесено 37 вироків суду відносно неповнолітніх (відео)

У Харкові підлітки жорстоко побили чоловіка в Київському районі на вулиці Куликівської. Відео інциденту неповнолітні опублікували в соціальній мережі.

У поліції факт нападу не підтвердили. У філії пробації повідомили: за останнє півріччя надійшло 37 вироків суду відносно неповнолітніх.

Марина Гричанюк, начальниця філії пробації у Харківській області
На теперішній час на обліках підрозділів пробації перебуває 56 неповнолітніх осіб, з них 89 % засуджені за злочини проти власності і лише 3 особи засуджені за злочини проти життя та здоровья осіб. Неповнолітні попадають до ювенального сектора де йому надається те чого не вистачає дома вони відвідують навчальний заклад, як і відвідували. Не позбавляються волі особа, але після навчальних заходів вони зазвичай приходять до ювенального сектору. 

Юристи пояснюють: до 11 років за вчинки дитини повністю відповідають батьки.

Роман Чумак, юрист

З 11 років до неї може бути застосовані примусові заходи виховного характеру до моменту настання кримінальної відповідальності, з віку коли така відповідальність настає. Для різних злочинів вона різна. Для вбивства це з 14 років, для хуліганства з 16 років.

 

Якщо людина стала свідком або постраждала від дій неповнолітніх, потрібно звертатися до поліції.

Роман Чумак, юрист
Зафіксувати факт пошкодження, якщо йде мова про шкоду здоровью, звернутися до лікарні отримати відповідний висновок. Якщо витрачаються якійсь кошти на лікування, зберегти чеки. Щоб потім в подальшому можна було відшкодувати ці кошти за рахунок батьків або безпосередньо за рахунок дитини, наприклад з 16 років, якщо така дитина має самостійний вид заробітку.

У свою чергу психологи кажуть: якщо дитина стала більш замкнутою, постійно пропадає на вулиці, а всі питання ігноруються, — батькам потрібно терміново шукати причину такої нестандартної поведінки.

Ірина Найдьонова, психологиня

Такие случаи — это крайний способ проявления психологического подросткового кризиса. Это переломный момент, когда ребенок пытается превратиться во взрослого и делает это демонстративно. С целью привлечь к себе внимание.Сказывается тяга к экстриму, адреналин, то есть не хватает острых ощущений.

Експертка зазначає: самотужки підліток рідко наважується напасти на дорослу людину. Такі дії більш притаманні групам неповнолітніх. Психологиня радить батькам приділяти своїм дітям якомога більше уваги і у разі потреби не вагатися та звертатися до спеціалістів.

Автор: Олена Верекомська 
Популярно

Вы читали новость: «В області за півроку винесено 37 вироків суду відносно неповнолітніх (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 октября 2019 в 16:47;
  • Корреспондент Олена Верекомська  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові підлітки жорстоко побили чоловіка в Київському районі на вулиці Куликівської. Відео інциденту неповнолітні опублікували в соціальній мережі.".