• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові троє зловмисників побили священнослужителя (відео)

Происшествия   
У Харкові троє зловмисників побили священнослужителя (відео)

Троє невідомих побили секретаря Харківського єпархіального управління ігумена Даниїла

Вікторія Бондаренко, кореспондентка

Ми знаходимося біля Харківського єпархіального управління Української Православної церкви Київського патріархату. Саме тут жорсткого побили одного з священників. Ігумен Даниїл заходив до приміщення та серед білого дня зустрівся з нападниками. Вони документи та гроші не забрали, а лише побили чоловіка та залишили непритомним. 

 

Про побиття ігумена Даниїла повідомив єпископ Української Православної Церкви Ілля Зеленський. Він зазначив, що нападників було троє.

 

З допису на сторінці у Facebook єпископа УПЦ Іллі Зеленського
Напад мав на меті залякування, тому як нічого з речей не було взято і при побитті нападники вигукували погрози на адресу Церкви Київського Патріархату та отця Даниїла. Раніше на адресу о. Даниїла вже надходили погрози, неодноразово зривалися оголошення про богослужіння в єпархіальному управлінні, відбувалися акти хуліганства і вандалізму.

 

Єпископ також звертає увагу, що це вже не перший напад на ігумена Даниїла. Місяць тому священнослужителю погрожували — надсилали анонімні повідомлення. Справжнє ім’я постраждалого — Сергій Лисовина. Сусіди розповідають: у цьому будинку мешкає чоловік близько 10-ти років і вже заробив собі поганий авторитет. Про це свідчать написи на паркані.

 

Віктор, сусід ігумена Даниїла

Это он у одного товарища взял вот эту штуку, чтоб яблоки перекручивать. И не отдал ему. Это Петр его звать. И вот это он так разрисовал ему. Он такой гордый. Попом же был. — Был? — Да. А сейчас его что-то поперли. 

 

 

Рік тому ігумен Даниїл збирався зі свого дому зробити церкву, проте чи коштів забракло, чи ніхто ідею не підтримав — не зрозуміло, каже сусід. Наразі ж у будинку на вулиці Бєлінського, 20 організували єпархіальне управління, де Сергій Лисовина працює секретарем.

 

Руслан, сусід ігумена Даниїла

Я тут не местный, всего 3 года живу, но я такое слышал, что собирались тут церковь строить. Так и не достроили походу ее.

 

 

 

У поліції проводять оперативно-розшукові заходи для встановлення особи зловмисників.

 

З сайта ГУ Нацполіції Харківської області
Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

 

Ігумен Даниїл перебуває у лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Кілька годин після нападу чоловік не міг прийти до тями, але наразі почувається краще, кажуть медики.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові троє зловмисників побили священнослужителя (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 ноября 2019 в 19:38;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Троє невідомих побили секретаря Харківського єпархіального управління ігумена Даниїла".