• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Мешканці Харкова вимагають перевести їхній гуртожиток на баланс міста (відео)

Происшествия   
Мешканці Харкова вимагають перевести їхній гуртожиток на баланс міста (відео)

Мітинг у Баварському районі. Серед пікетувальників жильці гуртожитку на вулиці Селянській. Олександр Константінов мешкає там вже понад двадцять років.

Спочатку будівля була на балансі заводу імені Шевченка, а зараз у знаходиться відомстві Міністерства науки та освіти.Чоловік каже: протягом п’яти останніх років тамтешні мешканці вимагають повернути будівлю в комунальну власність міста.

Олександр Константінов, мешканець гуртожитку по вулиці Селянській, 25

По факту ми є гуртожитком сімейного типу тому що люди, які мешкають разом із своїми сім’ями з початку 90-х років в нашому гуртожитку, вони були передані незаконно разом із гуртожитком.

 

За словами Олександра Константінова, в їхньому будинку вже давно не проводили ремонти, опалювальний сезон починається майже взимку. Серед мешканців є й ті, хто взагалі не платить за комунальні послуги із самого заселення. Тож заборгованість сягає майже півмільйона гривень, констатує чоловік. Тож тепер людям погрожують вимкнути світло.

Олег, мешканець гуртожитку

Отключение света — это возврат в каменный век. У людей у нас много и больных, и инвалиды, и дети. Я не говорю о тех условиях, в которых мы живем. И что мы дом ремонтируем сами, за свои деньги в основном. Это другое. 

 

Олександр Константінов, мешканець гуртожитку

Но мы не имеем возможности ни самостоятельно, ни с помощью балансодержателя. Есть у нас управляющая, сейчас выступает перед микрофоном, решить эту ситуацию без вмешательства нашего городского, областного, районного руководства. Потому что дом имеет неопределенный юридический статус. 

Напередодні люди вимагали, щоб місцева влада звернула увагу на їхні проблеми. Запрошували на мітинг мера міста та губернатора Харківщини. Проте на захід завітала лише керівниця технікуму, до якого відноситься гуртожиток Ніна Ткаченко.

Ніна Ткаченко, керівниця «Регіонального центру професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг»

Это ж не я отключаю, а «Облэнерго» за неоплату, а не платят же жильцы. Если это общежитие учебного заведения, то люди могут жить либо на время учебы, либо работы. А так, как большая масса живет непонятно на каких условиях и еще и к тому же не платят за проживание.

Юрист Віктор Максимович пояснює: намагався розібратися у ситуації. Він дійшов наступного висновку: для того, щоб передати гуртожиток на баланс міста потрібно переоформити технічну документацію. А це, нібито не дають зробити мешканці будівлі. Ще одна обов’язкова умова для передачі майна — жильці повинні виплатити свої борги.

Віктор Максимович, юрист

У мешканців стоїть питання приватизації. Але в суді доведено, що вони втратили це ще в 92-му році. Ми намагаємося далі оформити всю цю технічну документацію, але не маємо можливості. Тому що це все зупинилося через звернення квартиронаймачів до різних інстанцій. 

 

За словами Максимовича, скільки ще триватиме процес передачі гуртожитку на баланс міста — невідомо. Натомість його мешканці наголошують: днями підуть зі скаргами до Жовтневого райсуду.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Мешканці Харкова вимагають перевести їхній гуртожиток на баланс міста (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 декабря 2019 в 19:38;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Мітинг у Баварському районі. Люди вимагають перенести їхній гуртожиток на баланс міста. ".