• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Підлітки Харкова продовжують займатися екстримом і їздити ззовні тролейбусів (відео)

Общество   
Підлітки Харкова продовжують займатися екстримом і їздити ззовні тролейбусів (відео)

У соціальний мережах опублікували відео, де підлітки займаються небезпечним экстримом. Так звані «зачепери» катаються  ззовні тролейбуса вулицею Сумською.

 

Ніколь Костенко, кореспондентка

Зачеперами називають людей, які в пошуках гострих відчуттів люблять «прокатитися з вітерцем», але не всередині транспорту, як це роблять звичайні пасажири, а ззовні. Екстримали так їздять на тролейбусах, трамваях та поїздах.

 

Психологиня Ірина Найдьонова пояснює: найчастіше «зачепінгом» займаються підлітки. Адже демонстрація своєї безстрашності, на їхню думку, допомогає заволодіти авторитетом серед друзів.

 

Ірина Найдьонова, психологиня

Почему подростки? Потому что они в этом возрасте еще как дети. У них действует еще такое фантазийное мышление, что «со мной ничего не случится.» Им хочется острых ощущений и быть значимым. И тогда они делают что то, что очень ярко обращает на себя внимание.

 

Психологиня додає: часто дітям просто нікуди діти свою надмірну активність. Тож батькам слід дослухатися до прохань і потреб своєї дитини, а не ігнорувати їх. Жінка радить спрямовувати такі здібності в мирне русло.

 

Ірина Найдьонова, психологиня

У нас в городе очень развита сеть секций. И ворк аута и скалолазания. Масса детских площадок с тренажерами, где можно лазать, кувыркаться и все, что угодно делать. Если есть стремление к высоте, то скалолазание будет очень хорошим способом преодолеть это стремление.

 

Владислав Булах займається паркуром вже понад 10 років. Це подолання невеликої відстані з використанням елементів гімнастики та брейкдансу. Хлопець розповідає: такий спорт цілком може вгамувати жагу людини до екстриму. Він додає: на відміну від розваг «зачеперів», заняття із паркуру цілком безпечні, адже людей контролює та страхує тренер.

 

Владислав Булах, тренер із паркуру

Им можно заниматься всем. Не в зависимости от возраста, телосложения. Паркур развивает всесторонне, абсолютно. Ловкость, силу, выносливость. В некоторых местах: точность, баланс, вестибулярный аппарат очень хорошо развивает.

 

Юрист Роман Чумак пояснює: жодної відповідальності за свої дії «зачепери» не несуть. Їм загрожує лише штраф розміром до 200 гривень за безквитковий проїзд. Якщо екстрималу ще не виповнилося 14 — стягнення виплачуватимуть батьки. Натомість, у разі їх травмування, в деяких випадках винним може опинитися водій. В залежності від тяжкості травм «зачепера» керманич може отримати штраф або умовний строк позбавлення волі.

 

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії “Арес”

У випадку, якщо водій бачив, що така людина, наприклад, користується транспортом або знаходиться в небезпечних місцях і він міг заподіяти наприклад смерті або пошкодження, у такому випадку він несе відповідальність. Якщо ж буде з’ясовано, що від його волі нічого не залежало і та людина самостійно користувалася цим транспортом, в цьому випадку це нещасливий випадок.

 

За словами Романа Чумака, самих «зачеперів» штрафують не частіше, ніж 3 — 4 рази на рік, адже зловити їх доволі важко.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Підлітки Харкова продовжують займатися екстримом і їздити ззовні тролейбусів (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 5 декабря 2019 в 16:23;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У соціальний мережах опублікували відео, де підлітки займаються небезпечним экстримом. Так звані «зачепери» катаються  ззовні тролейбуса вулицею Сумською".