• Пт 03.05.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

У Харкові відбувся основний чемпіонат з панкратіону і грепплінгу (відео)

Спорт   
У Харкові відбувся основний чемпіонат з панкратіону і грепплінгу (відео)

Харківський палац спорту «Локомотив» приймав чемпіонати України з панкратіону і грепплінгу. Змагання — рейтингові для потрапляння до національної збірної, найближчим стартом для якої є чемпіонат Європи. Представники Харківської області завоювали дванадцять золотих, чотири срібні та вісім бронзових медалей.

Грепплінг — це боротьба за допомогою захоплень. Спортсмени змагаються в кімоно (називається «гі»), а також — в шортах і рашгардах. Панкратіон — вид давньогрецьких змішаних єдиноборств з ударною і борцівською технікою. Тут — теж два розділи: «традішн» і «фул». У всіх чотирьох дисциплінах перемогла харків’янка Катерина Шакалова, яка виступала у ваговій категорії до 64 кг. На нещодавньому чемпіонаті світу вона стала дворазовою срібною призеркою у легшій вазі.

Катерина Шакалова, чотириразова чемпіонка України
Мы посоветовались с тренером и решили не гонять вес, лишний раз не нагружаться. Я никогда не думаю о том, что у меня есть недостатки из-за того, что я легче. Мне легче с более тяжелыми соперницами бороться, так как я уверенно себя чувствую, я быстрее, обмануть могу, такая манера мне больше подходит.

 

Здобути перемогу в панкратіоні можна за рахунок больового чи задушливого прийому, а також — по балах, що нараховуються протягом п’ятихвилинного поєдинку. Чемпіон світу з Чернівців Юрій Чижевський обрав саме останній з названих варіантів аби в черговий раз стати чемпіоном України у традиційному панкратіоні.

 

Юрій Чижевський, заслужений майстер спорту
Просто в мене вже треті змагання за місяць, тому я вирішив так — більше технічно, по балах виграти, щоб не травмуватись. Кінець сезону — і хочеться без травм.

 

 

Історія розвитку панкратіону у Харківській області нагадує загальну історію виду спорту: розквіт, занепад, а нині — відродження. Оскільки з’явився він у Стародавній Греції, то є прабатьком всіх сучасних змішаних єдиноборств. Укріплює і тіло, і дух, кажуть тренери.

Владислав Сорока, голова Харківського осередку федерації панкратіону України
Есть прямая связь с теми же спартанцами, с огромным количеством древнегреческих философов, которые тоже занимались панкратионом. Мы развиваем в людях не только спортивные качества, стараемся развивать и морально-этические.

 

 

Для членів збірної України участь у національній першості — обов’язкова, адже це — частина рейтингу, за яким складається команда. Тренерам додалось роботи, тому що віднедавна грепплінг і панкратіон стали окремими видами. Бійців, які однаково добре володіють і борцівською, і ударною технікою, стає дедалі менше.

 

Сергій Чередниченко, головний тренер збірної України
Є люди, які вузько спеціалізуються на даних видах, тому вони мають певні переваги. Важко поєднувати два напрямки, тому ще це вдвічі більше потрібно тренуватися.

 

 

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбувся основний чемпіонат з панкратіону і грепплінгу (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 декабря 2019 в 17:15;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харківський палац спорту «Локомотив» приймав чемпіонати України з панкратіону і грепплінгу. Змагання — рейтингові для потрапляння до національної збірної, найближчим стартом для якої є чемпіонат Європи. Представники Харківської області завоювали дванадцять золотих, чотири срібні та вісім бронзових медалей.".