• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові пам’ятка архітектури пішла з молотка за майже 18 мільйонів гривень (відео)

Общество   
У Харкові пам’ятка архітектури пішла з молотка за майже 18 мільйонів гривень (відео)

У Харкові пам’ятку архітектури — майно державного підприємства — продали з аукціону

Будівля на вулиці Пушкінській, пам’ятка архітектури. Донедавна вона перебувала у власності держпідприємства «Південдіпрошахт», що займається проєктуванням фірм вугільної промисловості. У Міністерстві енергетики наказали його реорганізувати, тобто поєднати з іншими державними організаціями. А вже через деякий час майно фірми — будинок — продають на аукціоні за майже 18 мільйонів гривень.

 

Валерій Строгий, голова комісії з реорганізації

Нові власники так звані почали незаконно вивозити звідси майно, яке належить підприємству «Південдіпрошахт», а саме меблі, дуже дороге обладнання, принтери.

 

 

Новими власниками виявилися працівники товариства «Пушка-5» — його створили за два тижні до аукціону. Голова комісії з реорганізації стверджує, що директор підприємства «Південдіпрошахт» здійснив продаж незаконно.

 

Валерій Строгий, голова комісії з реорганізації

У приміщенні харківської філії української товарної біржі без відома голови комісії поставив свій підпис та незаконно виготовлену печатку на протоколі аукціону продажу приміщення. Він не мав права цього робити, так як головою комісії з реорганізації став я та я єдиний, хто мав право підпису.

 

На робочому місці очільника підприємства не знаходимо. Телефоном чоловік заявив, що він також невдоволений продажем державного майна і з цього приводу вже звернувся до прокуратури та СБУ. Переконує, що відношення до реалізації будинку не має і радить звернутися до податкової.

 

Юрій Севастьянов, в.о. директора ДП «Південдіпрошахт»
Не моя подпись решила продажу, не моя! — А навіщо ви її ставили? Я подтвердил своей подписью решение Харьковского апелляционного суда. Задавайте налоговой по всем эти вопросам. Мы, я лично, все эти дела отдали в СБ Украины, они этим занимаются. Поэтому в рамках следствия я ничего говорить не имею права.

 

Як з’ясувалося, «Південдіпрошахт» має податковий борг — майже 3,5 мільйони гривень. Харківський окружний адміністративний суд вирішив відшкодувати кошти державі за рахунок майна підприємства. Але чому пам’ятка архітектури попри закон про мораторій на продаж державного майна та неузгодження із Міністерством енергетики й профільного департаменту, таки пішла з молотка, а також хто саме отримав майже 18 мільйонів гривень — невідомо. В облуправлінні податкової службі на інформаційний запит наразі не відповіли. Зараз справою займаються правоохоронці.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові пам’ятка архітектури пішла з молотка за майже 18 мільйонів гривень (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 января 2020 в 15:41;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові пам’ятку архітектури — майно державного підприємства — продали з аукціону".