• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Чи пов’язаний теплий грудень на Харківщині із глобальним потеплінням (відео)

Общество   
Чи пов’язаний теплий грудень на Харківщині із глобальним потеплінням (відео)

Чи свідчить відсутність снігу та морозів у грудні про те, що Харківщину не обійшло глобальне потепління?

Марк, харків’янин

— Вы больше любите холодную зиму или теплую? — Холодную, холодную. — А почему? — Меньше болеешь, меньше бактерий. Ну и атмосфера, конечно же. 

 

 

Олександра, харків’янка

Ужасно! Я купила новую дубленку и нужно, чтоб было холодно. Зимой на улице нужно промерзнуть, прийти домой и согреться.

 

 

 

 

Зима должна быть зимой. Холодной должна быть. Но коль такая есть, куда денешься? 

 

 

Еколог Олег Перегон констатує: клімат дійсно змінюється. Здебільшого через промислові підприємства та автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, які викидають до атмосфери занадто багато шкідливих газів. За словами Перегона, у деяких регіонах стає тепліше, а в інших, навпаки, — холодніше. В Україні стійкий сніговий покрив зберігається лише у Карпатах. Аби покращити ситуацію, зазначає еколог, слід сортувати відходи, припинити масову вирубку дерев, відмовитися від використання бензинових та дизельних двигунів.

 

Олег Перегон, еколог

Лише в нас можна почути такі промови: «Газифікували ще одне село». Та ви злочинці! Ну що ж ви робите? Ви ж довкілля нищите. Ви ж наше майбутнє руйнуєте! Ще наприкінці минулого сторіччя один видатний хімік казав, що топити вуглеводнями — це все одно, що розтоплювати пічку асигнаціями.

 

За інформацією Укргідрометцентру, для Європи весь минулий рік став найтеплішим як мінімум за останні 250 років. Еколог Сергій Шапаренко переконує: на зміну клімату окрім людини впливають і природні катаклізми. Тобто пожежі в лісах Сибіру та Австралії.

 

Сергій Шапаренко, еколог

Але їхня частота в світі показує їхнє збільшення і говорить про зміну екосистем. Ті екосистеми, які раніше були, скажімо так, більш вологі, робляться більш сухими. Як інший приклад, що треба робити для Харкова, як для міста — збільшувати площу зелених насаджень. 

 

А от харківські синоптики кажуть: бити на сполох не варто, адже перші дні січня — не найтепліші. У 2006 в цей же період температура повітря сягала 6 градусів з позначкою «плюс». А найнижчу зафіксували у 1940 — 35,5 нижче нуля.

 

Ігор Кібальчич, синоптик Харківського регіонального гідрометцентру

У нас отсутствуют затоки холода с севера и северо-востока и преимущественно циркуляция выносится с юго-запада, запада. То есть, у нас активный западный перенос. Циклоны с Атлантического океана поступают на нашу территорию, а вместе с тем приходит теплый атлантический воздух.

 

За прогнозом синоптиків, сніг, що випав у Харкові сьогодні і продовжиться в п’ятницю, вже у вихідні розтане. Регіон очікують ожеледь та тумани. Температура повітря коливатиметься від 5 градусів морозу до 4 тепла.

Автор: Олександр Шемаєв
Популярно

Вы читали новость: «Чи пов’язаний теплий грудень на Харківщині із глобальним потеплінням (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 января 2020 в 19:22;
  • Корреспондент Олександр Шемаєв в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Чи свідчить відсутність снігу та морозів у грудні про те, що Харківщину не обійшло глобальне потепління? ".