• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Боротьба за дорогу: мешканці Зауддя вчиняють правопорушеня через роботу газової компанії (відео)

Общество   
Боротьба за дорогу: мешканці Зауддя вчиняють правопорушеня через роботу газової компанії (відео)

Запекла боротьба за півкілометра дороги точиться на Харківщині у селищі Зауддя. Люди кажуть: ваговози газової компанії зробили їхнє життя нестерпним.

 

Світлана Єченіна, кореспондентка

Селище Зауддя знаходиться у Чугуївському районі. Населення тут трохи більше 100 осіб. Кожного дня люди потерпають від жахливої дороги. Як вони тільки з цим не боролися. От, наприклад, сьогодні вийшли аби перекрити рух транспорту, який, на їхню думку, погіршує ситуацію кожного дня.

 

Мешканці Зауддя розповідають: всі їхні негаразди — через газову компанію, яка не обладнала шляхи для транспортування належним чином. Тож ваговози застрягають колесами у багнюці, а потім виїжджають на єдину дорогу, що поєднує селище із зовнішнім світом і роблять її непроїзною.

Валентина, мешканка Зауддя

У меня мама… скорая не проедет лежачая, бабушка, вон, тоже 2 человека стариков. Это ужас. Зимой и летом в резиновых сапогах ходим.

 

 

 

Після численних звернень людей дорожники днями нарешті зробили тимчасовий ремонт шляху. Тепер у Заудді є 600 метрів рівної дороги. Ерванд Алесанян розповідає, щоб це сталося йому довелося підпалити двері Харківської облдержадміністрації.

Чоловік пояснює: зробив це бо всі звернення раніше ігнорували. Він кілька днів приходив на прийом до голови області з дружиною та дітьми, але до кабінету так і не потрапив.

Ерванд Алексанян, мешканець Зауддя

Я выхожу, детей вместе с матерью везу к знакомым сам возвращаюсь и вижу только одну преграду эту чертову дверь, которая мне не дает встретится с губернатором и я спалил эту дверь.

 

 

Олексій Кучер, голова ХОДА

Його офіційне звернення до мене відбулося вже після підпалу, вже після всіх тих подій, які відбувалися його прийняли і відреагували на ту історію, яка відбувається.

 

 

Хороша дорога родині Алексаняна була потрібна вкрай, бо дитина хворіє на астму і у разі необхідності швидка не змогла би до них дістатися. Проте після ремонту боротьба не скінчилася. Ваговози продовжують їхати з гори, де розташована компанія, і місити вже нове покриття з брудом. Не дивлячись на відкрите проти нього кримінальне провадження, Ерванд налаштований рішуче.

Ерванд Алексанян, мешканець Зауддя

Больше того, что моему ребенку угрожает – мне ничего не угрожает. У них есть выбор или шлепнуть меня, или я не слезу с них.

 

 

 

Інші мешканці Зауддя теж обурені.

Тетяна, мешканка Зауддя

Нам немножко сделали дорогу. Опять едет техника и что с ней будет дальше. Все сначала будет. Этого не будет, этого не будет и там дальше дороги не будет ни мы не сможем ходить, ни дети в школу.

 

 

Після ремонту люди перекривають дорогу майже кожного дня. Поліцейські, які приїжджають на виклики, вже добре зі всіма знайомі.

Віталій Бабко інспектор патрульної поліції

На нашій зміні це вдруге. А так каждый день. Ви ж бачите, на ваших очах приїхали. Зараз інспектор прийме заяву, пояснення.

 

 

У свою чергу робітники газової компанії кажуть: люди, звісно, заважають їм працювати. Проте конфліктувати з місцевими мешканцями бажання не мають.

 

Я даже не могу вам сказать… потому что это дорога, они защищают свою дорогу. Нам тут жить. Они свою дорогу защищают а шо.

 

 

Зв’язатися з керівництвом фірми з видобутку газу нам не вдалося. А от дорожники пообіцяли повернутися до цього шляху навесні, проте які саме роботи буде виконано стане відомо тільки після затвердження плану.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Боротьба за дорогу: мешканці Зауддя вчиняють правопорушеня через роботу газової компанії (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 января 2020 в 17:03;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Запекла боротьба за півкілометра дороги точиться на Харківщині у селищі Зауддя. Люди кажуть: ваговози газової компанії зробили їхнє життя нестерпним".