• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

У МВС вигадали, як запобігти корупції під час іспиту з водіння (відео)

Общество   
У МВС вигадали, як запобігти корупції під час іспиту з водіння (відео)

Іспит з водіння — під прицілом камери. З початку року на Харківщині почали тестувати відеофіксацію практичної частини екзамену на отримання прав.

 

Олена Нагорна, кореспондентка

З нового року всі автівки, на яких складають практичний іспит з водіння, укомплектовані відеокамерами. Це має мінімізувати корупційну складову. Але на практиці не всі водії готові користуватися такою можливістю.

 

 

Як-то Євген Марченко. Чоловік поки обирає власне авто, про яке давно мріяв. Паралельно опановував науку водіння. Теорію склав, тож відразу відправився на майданчик. Від відеофіксації відмовляється. Впевнений: якщо екзаменатор втручатиметься в процес, то він відразу це відчує.

 

Євген Марченко, випускник автошколи

Она снимает то, что впереди. Но не снимает действия экзаменатора ногами. Если я это замечу, то, думаю, что на законодательном уровне смогу доказать то, что было какое-то нарушение со стороны экзаменатора, и правда будет на моей стороне.

 

 

Сама процедура складання практики не змінилася. Це вправи на майданчику та їзда містом.

 

Олексій Богдан адміністратор Регіонального сервісного центру МВС у Харківській області

У нас две камеры. Одна снимает улицу, другая снимает салон автомобиля. Сдающего. Видно его руки, лицо. Але не видно ніг, які педалі натискає людина. — Да, действительно, не видно. Но если автомобиль глохнет, вы сразу это услышите. Соответственно, какую-то не ту педаль нажал сдающий. Люди приходят на мандраже, переживают и просто еще к этому не готовы. Когда их снимают.

 

У підсумку, відеофіксація таки здійснюється. Нашою знімальною групою.

 

Євген Марченко випускник автошколи

Немножко, конечно, нервничал. Но вроде справился. Я собой доволен.

 

 

 

 

Разом із Євгеном від відеофіксації відмовляються й інші члени його групи. У сервісному центрі кажуть: зараз таких — до 60%.

 

 

Сергій Фіолетов, спеціаліст відділу Регіонального сервісного центру МВС у Харківській області

Это все проходит в тестовом режиме. Люди, которые сдают практическое вождение, они на данный момент могут отказаться по письменному желанию. После того, как вступит в силу инструкция, видеосъемка практического экзамена будет обязательна.

 

Видалити чи підробити відео — неможливо, запевняє Фіолетов. Адже екзаменатор має щодня отримувати реєстратор і картку пам’яті, а після іспиту — здавати. Переривати зйомку не дозволяється. Усього на Харківщині — десять сервісних центрів МВС. Кожен має по одній екзаменаційній машині.

 

Денис Бакумов начальник Регіонального сервісного центру МВС у Харківській області

Жалоб пока не наблюдалось. Видеофиксация сохраняется 10 дней. То есть, если вы хотите правильность принятия экзамена узнать, вы можете его обжаловать. Для чего и предусмотрена эта фиксация.

 

 

Обов’язковою відеофіксація має стати вже з 20 січня.

 

 

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «У МВС вигадали, як запобігти корупції під час іспиту з водіння (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 16 января 2020 в 19:43;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Іспит з водіння — під прицілом камери. З початку року на Харківщині почали тестувати відеофіксацію практичної частини екзамену на отримання прав".