• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У «Харківських тепломережах» пояснили, чому у січні зросли суми за опалення (відео)

Общество   
У «Харківських тепломережах» пояснили, чому у січні зросли суми за опалення (відео)

Квитанції за опалення шокували харків’ян. На дворі — сонячно, вікна — відкриті, а суми у платіжках продовжують зростати — скаржаться містяни.

Роберт Казарян разом з матір’ю мешкає у трикімнатній квартирі на Олексіївці. Середній чек за опалення та гарячу воду ніколи не перевищував 1800 гривень, каже чоловік.

 

Роберт Казарян мешканець будинку №39А на проспекті Людвіга Свободи

В этом месяце я думал, что какая-то ошибка. Я был шокирован. Мне пришла квитанция. 2248 гривен.То есть после 1700 гривен, я думал, что это какая-то ошибка.

 

Зізнається: за січень очікував нижчої ціни, адже погода на вулиці була теплою.

 

Роберт Казарян, мешканець будинку №39А на проспекті Людвіга Свободи

Почему нельзя прикрутить, чтоб люди меньше платили? Неужели им это невыгодно? Неужели они хотят давать на всю? Ну реально жарко.

 

 

Платіжки неприємно здивували цього місяця багатьох харків’ян. У чергах на сплату комуналки розмови про це не вщухають.

 

Тетяна, пенсіонерка

В прошлом месяце мы заплатили 1020 гривен. За квартиру 45 метров квадратных, двухкомнатная хрущевка. В этом месяце мне принесли за квартиру 1685 гривен.

 

 

Марія Некрасова, пенсіонерка

В квартире нельзя притронуться до батарей. Вот такая жара. Зачем? Неужели газ лишний? Зачем вы столько топите? Нельзя подойти. Я балкон открытый оставляю.

 

 

За законом України про теплопостачання, регулювання температури опалення у квартирах має відбуватися щодня. Наприкінці січня мер Геннадій Кернес пообіцяв: на суми у платіжках особливо вплине погода.

Геннадій Кернес, міський голова Харкова
Буде додаткове зниження ціни на послугу з урахування температури повітря. А січень вийшов теплішим, ніж зазвичай. Вкотре звертаю увагу, що всі перерахунки стосуватимуться квитанцій за гарячу воду та опалення, які ви вже отримаєте у лютому.

Прокоментувати пекельні батареї у квартирах у «Харківських тепломережах» не змогли. А от суми у платіжках пояснили: у грудні діяла знижка — 23%. У січні — 14%. До того ж, через новорічні свята у грудні показання з лічильників знімали на тиждень раніше — 24. Дні, що не вписали, пішли у рахунок за січень. Поки люди відходять від шоку, в уряді заспокоюють: наступні квитанції українців здивують, але цього разу приємно.

Олексій Гончарук, прем’єр-міністр України
У грудні вона була мінімальна. Зараз до січня порівняно з груднем виросте. У лютому вона буде найнижчою за всю зиму.

Сума на сплату комуналки здебільшого залежить від ціни на газ та погоди. Блакитне паливо здешевшало, а от температура у лютому частіше опускалася нижче нуля.

Автор: Вікторія Бондаренко, Софія Краснікова
Популярно

Вы читали новость: «У «Харківських тепломережах» пояснили, чому у січні зросли суми за опалення (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 февраля 2020 в 19:59;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко, Софія Краснікова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Квитанції за опалення шокували харків’ян. На дворі — сонячно, вікна — відкриті, а суми у платіжках продовжують зростати — скаржаться містяни".