• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Харківські легкоатлети увійшли в топ-5 на чемпіонаті України (відео)

Общество   
Харківські легкоатлети увійшли в топ-5 на чемпіонаті України (відео)

У Сумах завершився головний старт національного зимового сезону в легкій атлетиці — чемпіонат України. Залік ішов паралельно серед дорослих спортсменів і молоді

 

Олександр Григоров, журналіст

На зимовому чемпіонаті України в Сумах трапилась історична для української легкої атлетики подія: вперше в історії чоловіки і жінки змагалися у стрибках в висоту одночасно. Спортсмени стрибають в одному секторі, але — в протилежні «ями». Змагання відбуваються динамічніше, тому є більш привабливими для глядачів.

 

Саме увагу глядачів президент федерації легкої атлетики України ставить за головну ціль змагань. Трибуни дійсно були чисельнішими, в порівнянні з минулими роками. Ігор Гоцул каже, на шляху до мети потрібно змінюватись, але зміни в такому консервативному спорті, як легка атлетика, даються важко. Допомагають — високі результати спортсменів.

 

Ігор Гоцул, президент федерації легкої атлетики України

Будучи сьогодні світовим лідером у стрибках в висоту, ми мали скористатися цією нагодою і мали красиво подати. Тут ми бачили результати, які вище за ті, з якими вигравали Олімпійські Ігри. Ми будемо намагатися на цьому «грати».

 

Для 19-річної дніпрянки Ярослави Магучіх це був перший дорослий чемпіонат у житті. Проте вона вже має рекорди у приміщенні: світовий — серед юніорок і національний — в «еліті». Боротьбу за «золото» їй склала Ірина Геращенко з Києва. Вона припинила виступ на висоті метр-95, яку Магучіх подолала у першій спробі. Надалі змагалась сама з собою, перестрибнула планку на висоті два метри один сантиметр, замовила рекордні 2.03, але надалі — відмовилась.

 

Ярослава Магучіх, чемпіонка України (стрибки в висоту)

По-перше, — тому що трішки втомилася — не все з першої спроби брала. І коли взяла 2.01 з першої спроби, я виконала все чисто у розбігу. Тому ми вирішили зупинитись, щоб у голові залишився гарний розбіг і далі на змаганнях теж стрибалося гарно.

 

Єдиною володаркою золотої нагороди від Харківської області стала Оксана Мартинова. Взагалі з вісьмох учасниць фіналу зі стрибків в довжину половина — були харків’янки. Переможні 6 метрів 40 сантиметрів Мартинова стрибнула у другій спробі з шести. Тижнем раніше змагалася на міжнародному турнірі в Туреччині і, каже, це суттєво допомогло у нинішній перемозі.

 

Оксана Мартинова, чемпіонка України (стрибки в довжину)

Я в первый раз была на таких стартах, там — все не наши, не такая атмосфера, как дома. После заграницы здесь попроще чуть было, как-то комфортней. Это — опыт, это — тоже хорошо.

 

 

Єдине молодіжне «золото» Харківській області приніс бар’єрист Олексій Овчаренко. Як і всі спринтери на цьому чемпіонаті, він боровся не тільки з часом, а й з новими стартовими колодками. Це не завадило харків’янину фінішувати у фіналі другим, але результат — не максимальний із-за двох фальстартів, зафіксованих електронною системою.

 

Олексій Овчаренко, чемпіон України (молодь, бар’єрний біг)

Они срабатываю ложно. Непонятная система. Сидишь до последнего — срабатывает, выбегаешь быстро — срабатывает. Бывает просто: показывает — реакция нормальная, а они уже сработали. И что с ними делать — я не знаю.

 

Окремою програмою змагалися багатоборці. Як і минулого року до останнього виду, бігу на вісімсот метрів, харків’янка Ірина Рофе-Бекетова була другою. І знову поступилася, посівши третє місце. Але цього року вбачає відмінності — особисті рекорди у трьох видах зимового багатоборства з п’яти: «довжині», штовханні ядра і на тій же 800-метрівці.

 

Ірина Рофе-Бекетова, бронзова призерка чемпіонату України (багатоборство)

Це був другий старт, на другому старті завжди трошки кращі результати. І хотілось би всі п’ять видів зробити найкраще, але три види — це теж дуже добре. Це була стратегія, це була підготовка саме під цей чемпіонат.

 

До повного комплекту нагород «срібло» у залік харківської збірної додала Ірина Піменова у потрійному стрибку. Дар’я Діханова стала бронзовою призеркою у «довжині».

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Харківські легкоатлети увійшли в топ-5 на чемпіонаті України (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 февраля 2020 в 17:41;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Сумах завершився головний старт національного зимового сезону в легкій атлетиці — чемпіонат України. Залік ішов паралельно серед дорослих спортсменів і молоді".