• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Упіймали нетверезого водія: на Харківщині виник конфлікт між порушником та активістами (відео)

Общество   
Упіймали нетверезого водія: на Харківщині виник конфлікт між порушником та активістами (відео)

Відео на якому видно, як до правоохоронців та ще кількох людей під’їжджає позашляховик марки «Kia». Із автівки виходить чоловік та одразу ж б’є одного із присутніх.

Юрій, активіст

— Я говорю: за что ты? Ну не знаю. — Пьяный был за рулем? — Конечно пьяный. Там не только я один видел. От него перегар такой шел, что мама не горюй.

 

 

Юрій — один із активістів. Він і був тим, кого вдарив водій позашляховика. Чоловік згадує: того дня правоохоронці зупинили машину за перевищення швидкості біля селища міського типу Манченки. Активістам повідомили про інцидент та вони одразу приїхали. А через півгодини прибув й керманич «Kia».

Юрій, активіст

Я даже абсолютно ничего не понял, что с моим одноклассником. Это, действительно Александр. Шкоденко — его фамилия. Что с ним там произошло? Или у него на эмоциях. Или я даже без понятия. За что он меня стукнул, я так даже и понял. 

 

Автор 30 відеоролику Едуард Тредіт пояснює: водій позашляховика — однокласник Юрія та колишній працівник Державтоінспекції. За словами активіста, того дня керманич поводив себе досить агресивно.

 

Едуард Тредіт, активіст

Я понимаю при общении, что он пьяный. У него запах алкоголя со рта. Полицейским об этом говорим, они как-то вяло к этому отнеслись. Не знаю. Нам пришлось..такая ситуация комическая. С полицейскими вызывать еще полицию. Ну неадекватное поведение. Очень агрессивный он был. Бросался, угрожал нам.

 

За словами активістів, від медобстеження водій позашляховика відмовився. У Патрульній поліції повідомили: на чоловіка склали адмінпротокол за статтею «керування транспортними засобами особами, які перебувають в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння».

Юрій, активіст

А если бы он ребенка сбил? Что это за поступок? То есть других наказывают, а действительных или бывших полицейских не наказывают. То есть им это все сходит с рук.

 

 

Роман, активіст

Нетрезвый человек за рулем, он несет в себе опасность. Это даже не обсуждается. В связи с поднятием штрафов все думали: вот, будет меньше пьяных на дороге. Нет. Не меньше. Их как было так и есть. Я не знаю, что нужно сделать, чтобы как-то сократить численность таких фактов. Смертную казнь? Уголовную ответственность?

 

Потім із місця події водій позашляховика поїхав додому, наздоганяти його одразу відправилися поліцейські, — розповідають активісти. Адвокат Роман Чумак пояснює, яку відповідальність понесе водій, якщо не зупиниться на вимогу правоохоронців.

 

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Зупинення транспортного засобу без законних на те підстав є порушення з точки зору поліції. Але, якщо це зупинення відбулося, то водій має право її оскаржити або до суду, або безпосередньо до керівництва. Злісна непокора, опір правоохоронцям — це все карані діяння, за які передбачена відповідна відповідальність. В залежності від тяжкості — це може бути або штраф, або навіть виправні роботи, або навіть позбавлення волі на певний строк.

 

З початку цього року в Україні почали діяти нові штрафні санкції. Якщо правоохоронці виявлять водія з ознаками сп’яніння і це підтвердиться, то порушнику доведеться сплатити штраф від 17 до 34 тисяч гривень. Крім того, керманича позбавлять прав на 3 роки. При повторному правопорушенні штраф збільшується до 51-ї тисячі гривень.

Автор: Анна Шевченко
Популярно

Вы читали новость: «Упіймали нетверезого водія: на Харківщині виник конфлікт між порушником та активістами (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 февраля 2020 в 19:41;
  • Корреспондент Анна Шевченко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Відео на якому видно, як до правоохоронців та ще кількох людей під’їжджає позашляховик марки «Kia». Із автівки виходить чоловік та одразу ж б’є одного із присутніх".