• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Українців навчають протидіяти коронавірусу — онлайн і безкоштовно

Анонсы   
Українців навчають протидіяти коронавірусу — онлайн і безкоштовно

Український освітній сайт розпочинає викладання популярно-наукового онлайн-курсу, в якому пояснить, що собою являє коронавірус, розвінчає міфи відносно нього ідо навчить діяти розумно.

Курс анонсовано освітнім проєктом Prometeus.

В анотації йдеться: «Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно оголосила пандемію нової коронавірусної інфекції. По всьому світу на карантин закривають навчальні заклади та цілі міста. Карантин оголошено й в Україні. З магазинів зникають їжа та захисні маски. А в соціальних мережах поширюються міфи та спекуляції. Запобігти поширенню паніки може лише об’єктивна та правдива інформація. Не панікуйте – навчайтесь разом з нами, поділіться інформацією з друзями та знайомими.

Освітня платформа Prometheus та медична платформа INgenious пропонують до вашої уваги спільний курс, який розвінчує поширені міфи та надає достовірну інформацію щодо нової коронавірусної інфекції COVID-19. У цьому курсі стисло та доступно викладені найважливіші факти, зібрані найавторитетнішими вченими та міжнародними організаціями охорони здоров’я.

Година часу, вкладена у проходження цього курсу, допоможе зберегти здоров’я вам та вашим близьким.»

Курс розраховано на всіх охочих, він не потребує попередньої підготовки. З нього можна дізнатися все,що наразі відомо про вірус – скільки він живе у повітрі та на поверхні предметів, яка ймовірність заразитися від хворої людини, що робити, щоб убезпечити себе та близьких.

Описано основні симптоми, які допоможуть в разі потреби визначитися коли залишатися вдома, а коли — йти до лікаря.

Розповідається про ускладнення, які можуть викликати летальні наслідки і яким чином лікуватися, щоб їх уникнути.

Пояснюється, чим не слід намагатися лікувати коронавірус, а також — кому не потрібна маска і кому вона допоможе.

Оскільки люди часто живуть у контакті з тваринами, висвітлюється питання, чи передається коронавірус від домашніх тварин, укусів комах, а також — посилок з регіонів зараження.

Вам пояснять основні протоколи дій у разі перебування з хворим на коронавірус та багато іншого.

Автором курсу є кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика Федір Лапій.

Лапій — член експертної групи МОЗ України «Інфекційні хвороби. Дитячі інфекційні хвороби. Паразитологія», а також є головою правління Громадянського об’єднання «Батьки за вакцинацію».

Курс підготовано на основі даних ВООЗ, Американської служби контролю інфекційних захворювань (CDC), Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA), Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) та порталу для лікарів, що працює на засадах доказової медицини Empendium.

Матеріали курсу також готувала команда платформи INgenius: Валерія Каташинська, Дмитро Корнієнко, Анастасія Моісеєнко, Анастасія Стоянова, Юрій Попович.

На платформі Prometheus курс доступний починаючи від 18 березня 2020 року, а його відеоматеріали курсу публікуються і доступні на YouTube каналі INgenius від 23 березня.

 

 

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Українців навчають протидіяти коронавірусу — онлайн і безкоштовно»; из категории Анонсы на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 марта 2020 в 14:36;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Український освітній сайт розпочинає викладання популярно-наукового онлайн-курсу, в якому пояснить, що собою являє коронавірус, розвінчає міфи відносно нього ідо навчить діяти розумно.".