• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Державні екоінспектори оголосили результати перевірки заводу під Харковом (відео)

Общество   
Державні екоінспектори оголосили результати перевірки заводу під Харковом (відео)

Місцеві жителі  промисловому районі Солоницівки наполягли на перевірці підприємств через постійні викиди відходів у повітря.

Артем Листопад, кореспондент

На цьому дитячому майданчику малечу зустрінеш не часто. І винен у цьому не тільки карантин, а й повітря у промисловому районі Солоницівки, кажуть місцеві. За декілька сотень метрів звідси розташувалися заводи.

На цих кадрах початок березня. На підставі звернення мешканки Солоницівки.

Державна екологічна інспекція навідується до одного з підприємств деревообробної промисловості з перевіркою.

Діана Мухіна, старша інспекторка з охорони навколишнього середовища ДЕІ у Харківській області

Перевіряти документацію, будемо стан підприємства перевіряти, обстежувати, установки очистки газу — це обладнання, яке повинно забезпечувати очищення повітря від забруднюючих речовин.

Найбільше життя не дає їдкий запах та пил, розповідають місцеві. За їхніми словами, такі викиди у повітря заводи здійснюють вже понад десять років. Оскільки зараз селище на карантині, перебувати вдома стає дедалі важче, розповідає місцевий мешканець Сергій. Його будинок розташований через дорогу від одного із заводів — найближчого.

Сергій, мешканець селища Солоницівка

Единственное, на что надеются местные жители — то, что ветер будет дуть не в сторону дома, а в другую сторону. Это единственный вариант, когда не слышно ужасной вони, голубого дыма.

За два тижні Держекоінспекція завершила перевіряти один із заводів — деревообробне підприємство Swiss Krono. Говорять, що виявили низку порушень та найсуттєвіші з них — це проблема з документами.

Діана Мухіна, старша інспекторка з охорони навколишнього середовища ДЕІ у Харківській області

Порушення правил експлуатації установок очистки газу, виявлено стаціонарне джерело викидів, яке не має дозволу і порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Також встановили факт надання недостовірної інформації для отримання дозволу на викиди відходів. Комісія підготувала припис на анулювання цього документу. На усунення порушень у підприємства є три місяці. А от штрафи за них, згідно із законом, незначні, кажуть екологи.

Діана Мухіна, старша інспекторка з охорони навколишнього середовища ДЕІ у Харківській області

Найбільше там за надання недостовірної інформації — це від 255 гривень до 765 гривень. Інші порушення — від 85 гривень до 136 гривень.

Що стосується викидів, то екоінспектори не виявили перевищення норм. Перевіряли запиленість повітря та кількість шкідливих речовин.

Євген Беседін, очільник Держекоінспекції у Харківській області

Там стоит три или четыре дробилки. Из них там работало фактически две. Соответственно, еще две они могут добавить. Я задавал вопрос: почему работают не все? Ответ был только. Продавать на этот момент они могут лишь столько то.

Тому до правоохоронців фахівці Держекоінспекції будуть звертатися тільки через надання недостовірної інформації. Інші порушення менш значні, тому їх мають виправити без поліції.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Державні екоінспектори оголосили результати перевірки заводу під Харковом (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 31 марта 2020 в 17:08;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Місцеві жителі  промисловому районі Солоницівки наполягли на перевірці підприємств через постійні викиди відходів у повітря".