• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +21°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Олександрівську лікарню «мінував» п’яний помічник нардепа

Происшествия   
Олександрівську лікарню «мінував» п’яний помічник нардепа

В наслідок евакуації через псевдомінування, померли двоє пацієнтів, котрі не витримали відключення від апаратів підтримки життєдіяльності.

Як широко повідомлялося в ЗМІ, в ніч на 9 квітня на лінію «102» надійшов виклик про замінування 10-го корпусу Олександрівської лікарні. За словами заявника, він заклав 5 кілограмів тротилу і о 03:00 ночі мав статися вибух. Цю інформацію оприлюднило видання «Київ оперативний».

Поліція виїхала на місце ймовірного вибуху аби перевірити ситуацію на місці. Рятувальники ДСНС евакуювали евакуювали 100 осіб персоналу і пацієнтів з кардіологічного корпусу №10, серед яких і люди з інфарктом.

Про те, що «мінером» Олександрівської лікарні є помічник нардепа фракції «Слуга народу» Миколи Тищенка Дмитро Богдан — ЗМІ писали, посилаючись на Телеграм-канал колишнього нардепа Ігоря Мосійчука.

Микола Тищенко, який веде активну волонтерську діяльність і від імені партії «Слуга Народу» допомагає лікарням, спершу обурився звинуваченням на адресу свого помічника і заперечував їх, але пообіц2яв, що винуватець не мине покарання.

Однак, оскільки в суспільстві подія викликала не абиякий резонанс, невдовзі Микола Тищенко пообіцяв відправити усіх своїх помічників на перевірку поліграфом.

Як повідомив голова київського підрозділу Всеукраїнського комітету народного контролю Владислав Бовсуновський, в наслідок таких дій померли двоє пацієнтів — літній чоловік та жінка 33 роки. Їх відключили від медичного обладнання ненадовго, а вони не перенесли паузи.

Як видно з допису Владислава Бовсуновського, поліція вирахувала «мінера» через електронний код його крутого телефону. Впадає в око факт, що для анонімного мінування помічник нардепа придбав спеціальну сім-картку, а отже — його вчинок був заздалегідь спланованим, а ніяк не продиктований імпульсом у стані алкогольного сп’яніння.

Хоча інцидент стався 8 квітня, на сайті Національної поліції Київської області про нього не згадується. Наступного дня, 9 квітня, час своєї прес-конференції міський голова Києва Віталій Кличко закликав СБУ якомога швидше розшукати і покарати псевдомінера Олександрівської лікарні. Однак, на сайті СБУ заяв про ймовірного зловмисника також не спостерігається.

Сайт «Чесно» про Дмитра Богдана повідомляє: «Народився 19 червня 1988 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування. » Зазначений громадянин був самовисуванцем до Верховної Ради 8-го скликання, але народним обранцем не став.

Прикметно, що Facebook та інші соцмережі фото ймовірного «мінера» не демонструють.

Достоту, як повідомлялося МГ «Об’єктив», п’яничка, котрий»замінував» аеропорт у Харкові, постане перед судом.

 

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Олександрівську лікарню «мінував» п’яний помічник нардепа»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 апреля 2020 в 17:45;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "В наслідок евакуації через псевдомінування, померли двоє пацієнтів, котрі не витримали відключення від апаратів штучної вентиляції легенів.".