• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Сморід та фекалії: у Мерефі каналізаційні відходи з будинків розтікаються вулицею (відео)

Происшествия   
Сморід та фекалії: у Мерефі каналізаційні відходи з будинків розтікаються вулицею (відео)

У Мерефі шість багатоквартирних двоповерхівок не під’єднані до централізованої каналізації і мають тільки зливну яму, яка періодично переповнюється.

У меня ребенок идет в школу утром — она не может пройти. У нее слезы на глазах — она не может пройти. 

А заважають ходити дитині до школи каналізаційні стоки, розповідає мешканка Мерефи Ніна.

Вонь страшная. Особенно там если разливается. Это еще продолбали тут канавочку, и оно пошло туда дальше.

 

Артем Листопад, кореспондент

За сотню метрів звідси знаходяться багатоквартирні будинки. Тут — каналізаційний колектор. А поруч — ось ця металева труба. Як ми можемо бачити, по ній фекалії та інші відходи стікають просто на вулицю.

Із шести двоповерхівок каналізаційні відходи стікають до ями. Якщо та заповняється, надлишок виштовхується на вулицю та розливається територією. У будівлі мереф’янської мерії керівництво ми не застали.

Першого заступника зараз немає на місці. Веніамін Іванович також виїхав.

Перший заступник міського голови згодом телефоном повідомив: проблему знають, але остаточно вирішити її не можуть. У Мерефі не всі будинки підключені до централізованої каналізації, тому й існують такі зливні ями. Двоповерхівки, про які йдеться, знаходяться на балансі ОСББ, а об’єднанням місто щороку виділяє субвенцію на ремонт та вичищення цих ям.

Вадим Зибнєв, перший заступник міського голови Мерефи

У нас существует программа, она работает включительно по этот год, поддержки ОСББ. От у них есть накопительный фонд, который на ремонтные работы. Вот сколько они накопили, столько по программе городской совет им выделяет средств.

Голова правління об’Єднання співвласників багатоквартирних будинків Олексій Малиновський телефоном заявив, що ОСББ не має достатньо коштів, аби щоразу вичищати яму. На переоснащення системи грошей також бракує.

Олександр Малиновський, голова правління ОСББ

Там повинні були бути закладені очисні споруди. Частково вони там і закладені, але повністю ні. Щоб її відкачувати постійно — це дуже затратно. А більша частина пенсіонерів, вони просто не можуть собі фінансово це все дозволити.

Тим часом люди, які проживають поруч, переконують: проблема виникла декілька десятків років тому. Раніше відходи відкачували частіше, однак остаточно проблему так і не вирішили.

Надія, мешканка Мерефи

Разливалась по огородам. Пока лужа там набежала большая, ребенок купался в этой луже.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Сморід та фекалії: у Мерефі каналізаційні відходи з будинків розтікаються вулицею (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 апреля 2020 в 16:13;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Мерефі шість багатоквартирних двоповерхівок не під’єднані до централізованої каналізації і мають тільки зливну яму, яка періодично переповнюється".