• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Автоексперти пояснили, чи допоможуть нові ПДР зменшити затори в Харкові (відео)

Общество   
Автоексперти пояснили, чи допоможуть нові ПДР зменшити затори в Харкові (відео)

Уряд дозволив українським таксистам рухатися окремою смугою для громадського транспорту. У Кабміні зазначили, що це дасть можливість покращити якість та зручність перевезень.

Ніколь Костенко, кореспондентка

За рішенням уряду, відтепер машини таксі можуть рухатися по окремій смузі для громадського транспорту. Але нововведення стосуватиметься лише легальних перевізників за наявності в них ліцензії. У чому переваги таких змін у правилах дорожнього руху та як до них ставляться харківські водії — спробуємо з’ясувати.

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, зміни у правилах простимулює нелегальних перевізників оформити ліцензію. У країнах Європи таксисти вже давно їздять окремою смугою, тож і українські керманичі тепер матимуть переваги, впевнений міністр.

Владислав Криклій, міністр інфраструктури України

Це дозволяє пасажирам швидше дістатися до місця призначення, а не стояти в пробках в загальному потоці руху, так підвищується якість цих послуг і комфорт перевезень.

Харківські таксисти вважають, що нововведення допоможе розвантажити автошляхи та ставляться до змін у правилах дорожнього руху позитивно.

Григорій, таксист

В пробках стоять не будем. Люди будут вовремя приезжать на работу, с работы. — То есть это будет ускорять движение? — Ну, конечно.

Такої ж думки дотримаються й водії громадського транспорту.

Юрій, водій автобусу

Лучше будет. Потому что без помех едешь, останавливаешься. Я думаю — это в лучшую сторону только.

Але керманичі кажуть: не розуміють, як правила втілять у життя, бо в Харкові на дорогах майже немає тих самих окремих смуг.

Олександр, водій автобусу

А что у нас есть полоса для общественного транспорта? По-моему, у нас нет таких полос еще. Ну, только они не скоро будут, я уже такое не застану думаю.

 

Олександр, таксист

В Харькове это не очень актуально, потому что как бы выделенных полос раз-два и обчелся. В принципе, удобно, если люди опаздывают, то не в общей массе стоять, а ехать быстрее.

За словами автоексперта Дениса Журавля, в Харкові смуги для громадського транспорту планували зробити ще кілька років тому. Аби контролювати дотримання правил ПДР на Полтавському шляху навіть хотіли розташувати камери відеофіксації. Натомість цього й досі не зробили. Тож наразі нововведення не будуть ефективними для міста, вважає чоловік.

Денис Журавель, автоексперт

Якщо це будуть вводити, то це треба вводити одночасно з реформою дорожньої інфраструктури, тому визначати й одночасно, де саме буде актуально зробити ці смуги, чому саме там, чи не буде це одночасно давати навантаження на інших учасників руху, які теж мають певні права, чи не буде це їм суттєвим обмеженням, тобто це треба вирішити комплексно.

Цю інформацію телефоном підтвердив і речник патрульної поліції області Дмитро Гайдук.

Дмитро Гайдук, речник УПП у Харківській області

Там, где они и есть, то они там как бы либо без разметки, либо знаки не установлены, их по городу там всего пару штук. Нашего города мало коснется эта постанова Кабинета Министров.

За недотримання правил дорожнього руху водіям загрожує штраф — 510 гривень. Але, кажуть у патрульній поліції, поки що невідомо, як це у Харкові контролюватимуть.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Автоексперти пояснили, чи допоможуть нові ПДР зменшити затори в Харкові (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 мая 2020 в 21:08;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Уряд дозволив українським таксистам рухатися окремою смугою для громадського транспорту. У Кабміні зазначили, що це дасть змогу покращити якість та зручність перевезень".