• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Ювелірна крамниця чи шахрайська фінансова піраміда? 9 харків’ян звернулися до поліції (відео)

Происшествия   
Ювелірна крамниця чи шахрайська фінансова піраміда? 9 харків’ян звернулися до поліції (відео)

Покласти гроші в «ювелірку» і отримувати 400% річних. Такі умови обіцяли в магазині, який працював на Павлівському майдані. Декілька днів поспіль біля крамниці було неспокійно, а у четвер події сягнули апогею.

Це відео з соціальних мереж. Автор допису зазначає: клієнти ювелірного магазину, що розташований на майдані Павлівському, стверджують, що стали жертвами фінансової піраміди. Мовляв, у компанії їм продавали прикраси і обіцяли відразу повернути сто відсотків їхньої вартості і чотириста процентів річних. Отримати кошти вкладники не змогли.

Пізніше колеса цих автівок пробили.

Уже вночі учасники конфлікту перейшли до більш рішучих дій, розповідає продавець магазину іграшок Микола. Чоловік додає: ювелірна крамниця працює близько пів року та розташована поверхом вище. Раніше туди приходило багато клієнтів, але на час карантину магазин зачинили. Останні три дні люди купою почали збиратися під її дверима.

Микола, продавець сусіднього магазину
Я вночі, у 3-й ночі, приїхав сюди. Приїхавши, я побачив, що у нас побиті вікна. А за день до цього ми побачили, що в нас були активісти, тут були скандали з нашими сусідами. Просто пробігаючи поруч три молодика, скоріш за все, кинули у B2B три шматки бруківки, один з них долетів до них, два шматки долетіло до нас. 

Засновник компанії B2B Jewelry Микола Гонта ще в березні записав відеозвернення до вкладників. Мовляв, під час карантину працювати з ними будуть в режимі онлайн, а магазини закривають тимчасово. Та пообіцяв: тільки-но фірма відновить роботу, гроші одразу віддадуть вкладникам.

Микола Гонта, засновник компанії B2B Jewelry
В ближайшее время после открытия магазинов мы стабилизируем выплаты бонусов. Все обязательства перед нашими клиентами будут выполнены. Следите за актуальными новостями и до встречи в наших магазинах. До свидания. 

Юрист Роман Чумак пояснює: це доволі поширена схема, коли людям пропонують вкласти гроші в проєкт і не повертають. У даному випадку в якості гарантії видавали картонні сертифікати.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії “Арес”
З практики попередніх фінансових пірамід такі вкладники, на жаль, не отримували відшкодування, оскільки в осіб, яких підозрюють, потім вони отримують статус обвинуваченого. Власне, їх засудили, тобто у них не було майна, за рахунок якого можна було б виплатити обманутим вкладникам їхні кошти.

За інформацією облуправління Нацполіції, у четвер на місце виїжджали патрульні та працівники підрозділів «Схід» і «ТОР». Їх викликала продавчиня ювелірної крамниці. Також у поліції повідомили: наразі із заявами до них звернулися дев’ятеро вкладників.

З повідомлення ГУ Нацполіції у Харківській області
Слідчим Основ’янського відділу поліції відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Копи опечатали ювелірний магазин і встановлюють обставини події. Усього в Україні нараховується близько шістдесяти філій компанії. Вкладниками, за даними видання LIGA.net, стали до чотирьохсот тисяч людей.

 

 

Хочешь первым узнавать новости Харькова, Украины и мира?

Подписывайся на телеграм-канал: t.me/objectivetv или на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Алевтина Семенова
Популярно

Вы читали новость: «Ювелірна крамниця чи шахрайська фінансова піраміда? 9 харків’ян звернулися до поліції (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 мая 2020 в 20:00;
  • Корреспондент Алевтина Семенова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Покласти гроші в «ювелірку» і отримувати 400% річних. Такі умови обіцяли в магазині, який працював на Павлівському майдані. Декілька днів поспіль біля крамниці було неспокійно, а у четвер події сягнули апогею. ".