• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

В Україні абітурієнти можуть відправляти оригінали документів поштою або через інтернет (відео)

Общество   
В Україні абітурієнти можуть відправляти оригінали документів поштою або через інтернет (відео)

Маски, санітайзери, відправлення оригіналів документів поштою та через інтернет. Такою буде вступна кампанія, яка стартуватиме в Україні 1 серпня.

17-річна Ганна Сургай хоче в майбутньому займатися туристичним бізнесом. Каже: цю професію обрала, тому що любить подорожувати і пізнавати щось нове. Вступати планує до університету міського господарства.

Ганна Сургай, абітурієнтка

В университете планируется практика за границей в Турции, Египте или в других странах. Интересно, хотелось бы пожить полгода за границей — ты как бы и работаешь, и язык практикуешь. Сейчас я готовлюсь активно, чтобы поступить на бюджет. Для этого мне нужно набрать примерно от 160 до 170 баллов и я сейчас усиленно готовлюсь к английскому, географии, к украинскому языку.

У Харкові почали готуватися до вступної кампанії 2020. У зв’язку з пандемією коронавірусу і карантинними заходами в Україні подавати документи до вишів абітурієнти зможуть з 1 серпня. На місяць пізніше ніж минулоріч. Також у вступників на бакалаврат прийматимуть сертифікати ЗНО попередніх 4 років.

Лариса Карпова, очільниця департаменту науки і освіти ХОДА

По-перше вступники на базі 11 класів зможуть подати на бюджет 5 заяв на будь-яку кількість спеціальностей. У 2019 році це було 7 заяв на 4 спеціальності. Друге — це для вступу, або переведення на бюджет мінімальний конкурсний балл вступника повинен бути не менше 125 балів.

Готуються приймати абітурієнтів і в університеті імені Каразіна. Минулого року до вишу подали понад 19 тисяч заяв.

Антон Пантелеймонов, проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ ім. В.Н. Каразіна

Ми зможемо забезпечити масочний режим, санітайзери, витримку дистанції між абітурієнтами і таке інше. Я зараз не можу сказати, що ми обмежимо доступ батьків та родичів до університету, але якщо епідеміологічна ситуація не буде дозволяти масового скупчення людей, то ми будемо виконувати це.

Заяви до обраних вишів абітурієнти подають через власний електронний кабінет. На сайті Міносвіти є графік вступної кампанії та відеоінструкція по реєстрації. Зарахування абітурієнтів на бюджетну форму навчання відбудеться до 5 вересня, на контракт — до 30.

Лариса Карпова, очільниця департаменту науки і освіти ХОДА

Із 1 по 12 серпня вступні іспити, творчі конкурси на бюджет і 13-22 на контракт. Співбесіди планують з 16 по 18 серпня. Списки вступників рекомендованих за урахуваннями співбесіди — 20 серпня.

Із цього року документи до обраного вишу можна буде надіслати поштою, або за допомогою електронного підпису завантажити онлайн. Тож майбутньому студенту не потрібно влітку їхати до закладу освіти, оригінали документів можна буде принести вже на початку навчального року.

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «В Україні абітурієнти можуть відправляти оригінали документів поштою або через інтернет (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 июня 2020 в 19:38;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Маски, санітайзери, відправлення оригіналів документів поштою та через інтернет. Такою буде вступна кампанія, яка стартуватиме в Україні 1 серпня".