• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Чиновники облради пояснили як отримати допомогу медикам, хворим на COVІD-19 (відео)

Общество   
Чиновники облради пояснили як отримати допомогу медикам, хворим на COVІD-19 (відео)

Під час позачергового засідання сесії Харківської облради депутати затвердили, як виплачуватимуть гроші хворим медикам.

Лікарі з діагнозом COVID-19 отримають по 10 тисяч гривень. Рішення ухвалили ще у травні, проте деякі медики так і не дочекались своїх грошей.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА 

Був узгоджений цей порядок, узгоджений з усіма департаментами, також узгоджений з державним казначейством, щоб потім також не було зауваження. На сьогодні 2 профільні комісії також делегували своїх представників обласної ради до складу цієї комісії і фактично з моменту голосування і підпису цього рішення ми можемо видати спільне розпорядження голови облради, голови ХОДА і розпочати реалізацію даного рішення.

Тарас Пастух зазначив, що лише на Харківщині хворі медики отримують одноразову виплату, тому було важко швидко створити механізм видачі коштів.

Сергій Чернов, голова Харківської облради

Працівник з КП охорони здоров’я подає заяву на головного лікаря. Головний лікар складає реєстр і передає його в департамент охорони здоров’я. Буде створена комісія, яка буде надавати якраз і рішення щодо виділення цієї одноразової грошової допомоги медикам, які захворіли на COVID-19.

Також ухвалили додаткове виділення грошей на засоби індивідуального захисту. Це зробили за рахунок зменшення резервного бюджету Харківщини.

Сергій Чернов, голова Харківської облради

Працівників управління ДСНС, управління Нацполіції, Департаменту патрульної служби. Цю суму ми збільшуємо відповідно до розрахунків наданих до 25 мільйонів гривень.

До обласного бюджету надійшла державна субвенція — 99 мільйонів гривень. Кошти підуть на ремонт 12 приймальних відділень медзакладів регіону, на оновлення інклюзивних центрів та оснащення лікарень. Ще 2 мільйони надійшло до обласного бюджету від міста Харкова на придбання ліків для хворих на коронавірус.

Сергій Овсянніков, директор департаменту фінансів ХОДА

Кошти субвенції спрямовуються на фінансування об’єктів визначених розпорядженням Кабміну. Головними розпорядниками коштів визначаються департамент будівництва на 67,2 млн. грн., департамент ЖКГ — 15,5 млн. грн., департамент охорони здоров’я на 11,4 млн. грн., управління у справах молоді та спорту на 2,5 млн. грн., департамент науки та освіти на 2,5 млн.грн.

Крім цього, з державної субвенції спрямують 2 мільйони гривень на зарплати вчителям Сахновщини. Як пояснюють у облраді, п’ятий рік поспіль для цього району надають допомогу. Місцеві бізнесмени-аграрії сплачують найменший в області 3% земельний податок. Через це у районному бюджеті постійно не вистачає грошей на зарплати.

Сергій Чернов, голова Харківської облради

Після проведення виборів Сахновщинська ОТГ буде на прямому бюджеті і ніхто їй допомагати не зможе, навіть якби хотіли.

Депутати також підтримали виділення додаткових 64 мільйонів гривень на закупівлю інсуліну. Цього разу за всі рішення на сесії голосували онлайн. Задля дотримання карантинних заходів пленарне засідання організували у форматі відеоконференції.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Чиновники облради пояснили як отримати допомогу медикам, хворим на COVІD-19 (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 июля 2020 в 15:35;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Під час позачергового засідання сесії Харківської облради депутати затвердили, як виплачуватимуть гроші хворим медикам".