• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Плавали, їздили на велосипедах та бігали: результати змагань із тріатлону в Харкові (відео)

Спорт   
Плавали, їздили на велосипедах та бігали: результати змагань із тріатлону в Харкові (відео)

У Харкові участники тріатлону загалом подолали майже 150 кілометрів.

300 спортсменів з усієї країни зібралися у Харкові на Журавлівському водосховищі. Вони завершують приготування до змагань із тріатлону Iron Way. На першому етапі — запливі — учасникам дозволяють одягнути гідрокостюми через погодні умови. І от нарешті всі вишикуються на старті та чекають сигнального пострілу.

Запускають спортсменів до води із дотриманням дистанції. 2 кілометра вплав — і перші учасники вже на суші. Тепер їм потрібно переодягнутися та пересісти на велосипеди. Поки вони це роблять питаємо, як почуваються після занурення.

Олексій, учасник змагань із Дніпра

Как водичка, настроение, не холодно? — Настроение шикарное, вода теплая, атмосфера сказочная, так что всем хорошего старта, а вам — хорошего дня.

На дистанції чергують карети швидкої, а також волонтери. Останні роздають спортсменам напої та їжу. Учасники кажуть: відчувають дружню атмосферу та підтримку один від одного.

Тепер прямують до П’ятихаток. Там очікує 90 кілометрів на велосипеді.

Андрій, учасник змагань із Полтави

В насолоду, як завжди. — Ви звідки? — З Полтави. Вже третій раз до вас приїжджаю, найкраща організація. — Цьогоріч краще йдете, ніж в минулих роках? — Так, на 20 хвилин планує покращити.

Попереду ще 20 кілометрів бігу, а на останній транзитній зоні зібралися вболівальники. Товариші харківських спортсменів діляться: друзі тренувалися по 500 годин, аби показати гідний результат.

Лариса, вболівальниця

Готовился долго, много. С небольшими перерывами на «упасть, разбить колено или локоть». Плаванье занимает где-то часа 2, велосипед может часа 4. А бег — это так, просто развлечение, часа на 2-3. 

Минуло майже 5 годин і лідери вже на фініші. Першим прибуває Андрій Курочкін. Проте чоловік не змагався з іншими, адже брав участь у турнірі як професійний спортсмен. Пояснює: приїхав, аби підтримати себе в формі, бо під час карантину це робити важко.

Андрій Курочкін, учасник змагань

Какие советы? Ну, грамотно тренироваться, не спешить, достигать своих высот сразу же, в первый год. А нужно сначала подготовить организм, тренироваться длительное время. Тренироваться с тренером — это обязательно нужно. Ну, и питание, режим и целеустремленность.

У естафеті перемогли представники Харкова. Двоє з них минулоріч у міських змаганнях із тріатлону посіли друге місце.

Вадим, Сергій та Володимир, переможці змагань

Каждому по-своему тяжело. Ребята плывут, на вело едут, я бегу. Очень легка гонка. Мы прошли ее очень легко, не напрягались, да? Шутка, конечно шутка. Мы очень выложились.

Спортсменів поділили на вікові категорії: від 19 років до 65+ плюс. Організатори підкреслюють: більше 20% учасників цьогоріч — жінки.

Ольга Болоцкіх, співорганізаторка змагань

Карантин увеличил количество участников, потому что за границей отменили все соревнования, а мі смогли организовать ивент со всеми нормами и стараемся их придерживаться. Все волонтеры и организаторы были в масках и перчатках, у нас на каждом пункте питания на выдаче стартовых пакетов были санитайзеры.

Завершилися змагання урочистим нагородженням переможців.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Плавали, їздили на велосипедах та бігали: результати змагань із тріатлону в Харкові (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 августа 2020 в 20:29;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові участники тріатлону загалом подолали майже 150 кілометрів".