• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

«Пили медовуху і їли мед»: У Харкові триває масштабний ярмарок (фоторепортаж)

Общество   
«Пили медовуху і їли мед»: У Харкові триває масштабний ярмарок (фоторепортаж)

У Харкові до 25 серпня кожен охочий може відвідати щорічний «Ярмарок Слобожанщини». Торгувати сюди приїхали пасічники з різних областей України, зокрема Кіровоградської, Луганської та Харківської.

Ярмарок облаштували на сходинках Харківського театру опери та балету біля саду Тараса Шевченка. Найближчими днями на цьому місці можна придбати бджолопродукцію та мед на будь-який смак, наприклад: липовий, гречаний, акацієвий та соняшниковий. Також кожен може купити різні прикраси, іграшки та домашній квас.

Організаторка заходу Людмила Коткова розповідає, що люди з різних міст України кожного року приїжджають до Харкова аби відвідати саме цю подію.

«Харків’яни та гості міста відвідують цей захід, бо він досить популярний. Вся Україна знає, що в Харкові проходить ця виставка. Найчастіше люди на нашому ярмарку купляють травневий мед, але я обожнюю кожен, бо він по-своєму смачний. І головне — вони не просто щось придбали й пішли, але й отримали багато інформації щодо користі меду та його виготовлення», — каже організаторка.

«Це незрівнянний ярмарок. Нам і порадили, які продукти брати, і дали покуштувати. Нам дуже сподобалося. Пили медовуху ї їли мед, все купили по доступній ціні, тому дуже задоволені», — розповіла відвідувачка ярмарку Наталя. Вона приїхала з Львівської області.

Сьогодні в Україні святкують релігійне свято Медовий Спас і, як відомо, в цей день несуть освячувати маковійчики, воду та мед, тому у вірян була можливість продовжити цю традицію.

«Учасники ярмарку попросили мене освятити мед, щоб підтримати традицію. Так склалося історично, що в цей час активно збирається мед, тому я сам часто приходжу на цей ярмарок для того, щоб придбати щось. Карантин ми дотримуємося, бо людей не так і багато, ставимося до цього відповідально, бо бачимо статистику. Масочний режим, антисептики, дистанція – основні речі», — розповів священнослужитель Олександр.

Продавці мають необхідні сертифікати, які засвідчують про підтвердження якості продуктів. Згідно з чинним законодавством України, цей документ має бути обов’язково.

Пасічник Дмитро Сергійович із Золочівського району розповів що про справу свого життя.

«У мене дід займався пасікою, батько займається і я, це сімейна справа. Ми постійні учасники цього ярмарку, тому кожного року представляємо свою продукцію. Наш район екологічно чистий, тому наша продукція одна з найкращих. Я рекомендую брати липовий мед, бо він з дикого дерева, а не з поля, тому його ніхто не обробляє. У нього вишуканий смак, він довго не кристалізується і всім підходить. Харків’яни беруть усе, адже на кожен товар є свій покупець».

 

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Віталій Залевський
Популярно

Вы читали новость: ««Пили медовуху і їли мед»: У Харкові триває масштабний ярмарок (фоторепортаж)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 августа 2020 в 18:48;
  • Корреспондент Віталій Залевський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові до 25 серпня кожен охочий може відвідати щорічний «Ярмарок Слобожанщини». Торгувати сюди приїхали пасічники з різних областей України".