• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Погорільці з Дворічанського району розповіли, як вони рятувалися від вогню (фоторепортаж)

Происшествия   
Погорільці з Дворічанського району розповіли, як вони рятувалися від вогню (фоторепортаж)

Знищено майно, худоба. Селяни розповідають про випадки мародерства.

«Спершу почало горіти сміття на звалищі, а вітер був дуже сильний. Потім загорівся ліс» — розповідають жителі села Гороб’ївка подружжя Володимир і Ніна Погребняк.

Вогонь почав швидко розповсюджуватися й дістався їхнього села. У людей почали горіти будинки.

«У нас село не газифіковане, в кожній хаті є газовий балон, тож всі одразу почали виносити ці балони, щоб не рвонуло», — згадує Ніна Погребняк.

З палаючого будинку подружжя встигло схопити лише документи. Все майно родини вогонь безжально знищив. Загинула і вся худоба.

«Кролі, кури – усі погоріли. Ось, у коробці лежать мертві каченята. На щастя, наш собака, Босс, не був прив’язаний, він встиг вибігти», — каже Володимир.

«Будемо втрьох із собакою ночувати в машині, а завтра поїдемо до тещі», — розводить руками чоловік.

Та це не єдина родина, яка після пожежі лишилася просто неба.

«Все погоріло – телевізори, речі. Погоріли кури, худоба. Трапилося це все в лічені хвилини. Ми навіть не встигли нічого винести з хати, окрім документів. У мене три корови, три свині. Що нам робити? Куди їхати?» — жаліється інша місцева жителька села Наталія.

Також селяни розповідають про випадки мародерства: «одразу приїхало багато невідомих людей, молодь на мотоциклах. Сусіди побачили, як їхнього кабана ледь не викрали, вже вели його до машини. Вони вже приїхали з готовими клітками великими. Сусіди побігли та відбили свого кабанчика», — розповідає Ніна Погребняк.

Проте і чимало волонтерів прибуло на поміч погорільцям. Із Куп’янська приїхали небайдужі люди та допомагали селянам тушити їхні домівки та виносити вцілілі речі.

«Таких, кому ніде ночувати – таких немає, — каже секретар сільської ради Світлана Мороз,- всі люди вже визначилися з ночівлею. Ми працюємо зараз над питанням компенсації постраждалим від пожежі».

Раніше повідомлялося, що Уряд готує рішення про допомогу постраждалим від пожеж на Луганщині та Харківщині.

Нагадаємо, що 2 вересня виникла пожежа на території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Вороб’ївка і Гряниківка. Площа пожежі — 500 га, з них 100 га верхового пожежі. За даними ХОДА, згоріло 22 домоволодіння, більше 50 людей евакуйовано, 33 залишилися без житла.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Ольга Куріленко
Популярно

Вы читали новость: «Погорільці з Дворічанського району розповіли, як вони рятувалися від вогню (фоторепортаж)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 сентября 2020 в 12:33;
  • Корреспондент Ольга Куріленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Знищено майно, худоба. Селяни розповідають про випадки мародерства".