• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +23°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

«Жодного загиблого під час припинення вогню»: 8 військових загинули на Донбасі з поміткою «небойові втрати»

Украина   
«Жодного загиблого під час припинення вогню»: 8 військових загинули на Донбасі з поміткою «небойові втрати»

З 27 липня на Донбасі розпочався режим припинення вогню. За словами президента, Україна не зазнала жодних втрат. Проте 8 військових загинули в зоні ООС, а їхні смерті були позначені як «небойові втрати». 

Режим припинення вогню на Донбасі діє з 27 липня. У промові, присвяченій Дню прапора, Володимир Зеленський зазначив, що за серпень в Україні немає жодних бойових втрат: «Весь світ бачить, що Україна та її воїни, як і будь-які цивілізовані люди, хочуть миру на сході України».

Але за час перемир’я у зоні ООС загинуло 8 військових. Їхні смерті були кваліфіковані як «небойові втрати».

Так, 28 липня загинув Бахнар Артур (24 ОШБ «Айдар») через крововилив в мозок. У пресцентрі ООС тоді заявили, що це «небойова втрата».

“Від початку повного та всеосяжного припинення вогню [бойові] втрати серед українських військових відсутні – немає ні поранених, ні загиблих. Внаслідок ворожих обстрілів ніхто не загинув”, – сказав “Новинарні” речник Об’єднаних сил Ігор Парубський.

29 липня сталася ще одна смерть військовослужбовця через різке погіршення здоров’я. Загинув Сергій Вергун.

30 липня через серцево-судинну недостатність помер Перекрестов Володимир (27 ОРеАРб). Про це повідомив полковник Максим Праута.

«Командування об’єднаних сил із сумом повідомляє, що з початку тижня ми втратили трьох відданих патріотів та мужніх захисників України, які померли внаслідок різкого погіршення стану здоров’я. З приводу тяжкої втрати висловлюємо щирі і глибокі співчуття рідним і близьким, вічна пам’ять героям», – зазначили у пресцентрі штабу на той момент.

12 серпня з життя пішов Стас Брайко, через необережне поводження зі зброєю.

13 серпня загинув Похович Сергій (42 ОМПБ). Сергій підірвався на міні. Чоловік із села Новогригорівка Перша Долинського району Кіровоградської області. У нього залишилися батько та двоє дорослих дітей — донька та син, діти також проходять службу в ЗСУ.

15 серпня помер Джур Євген (53 ОМБр). Помер в зоні ООС внаслідок зупинки серця.

21 серпня. «Під час військової служби у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Луганській області трагічно загинув Володимир Рудик (14 ОАБр).

В березні цього року старшому лейтенанту Володимиру Рудику виповнився 31 рік (1989 р.н.), він родом із села Золотники Теребовлянського району.

29 серпня від гострої серцевої недостатності помер боєць бригади ОТУ «Схід» Іван Бодров.

3 вересня під завалами бліндажа знайдено тіло Артема Бондаренко, якого вважали зниклим безвісти. Артем загинув під час ліквідації пожежі на Луганщині.

Всього з моменту перемир’я загинуло 8 військових. Усі загиблі та померлі зафіксовані як «безповоротні небойові втрати».

Також за 2014-2019 роки «небойові» втрати на Донбасі перевищили «бойові». Небойові втрати всіх силових структур України  становлять 3379 осіб, що перевищує бойові втрати під час війни на фронті, які офіційно визначені як 3031 особа.

Статистика втрат усіх силових структур України у війні на Донбасі: з небойових причин поранено і травмовано 10 718 силовиків, з бойових причин — 11 694.

Про це 10 січня 2020 року в інтерв’ю Цензор.НЕТ розповів колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Якщо ми хочемо мати боєздатну армію та силові структури, зменшити небойові втрати — треба негайно створювати систему військової юстиції. Армія виконує накази та статути, якщо є командування, військова прокуратура, військова поліція зі слідством та військові суди за прикладом Ізраїлю», — вважає Матіос.

 

За даними «Слово і діло», з початку повного та всеосяжного перемир’я, згідно інформації пресцентру РНБО, з 27 липня по 30 серпня у зоні ООС відбулося 64 обстріли.

Своєю чергою ОБСЄ повідомляє, що з 27 липня по 28 серпня зафіксовано 727 порушень припинення вогню. До таких порушень спостерігачі віднесли 111 вибухів, 2 невизначених боєприпаси, 12 освітлювальних ракет, 602 автоматні черги та постріли.

Нагадаємо, під час ліквідації пожежі загинув військовослужбовець.

 

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

 

Автор: Артем Мамонов
Популярно

Вы читали новость: ««Жодного загиблого під час припинення вогню»: 8 військових загинули на Донбасі з поміткою «небойові втрати»»; из категории Украина на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 сентября 2020 в 13:39;
  • Корреспондент Артем Мамонов в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "З 27 липня на Донбасі розпочався режим припинення вогню. За словами президента Україна не зазнала жодних втрат. Проте 8 військових загинули в зоні ООС та були позначені як «небойові втрати»".