• Пн 29.04.2024
  • Харьков  +18°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.44

Справи харківського військового шпиталю: новий начальник, обладнання та стан захворюваності на COVID-19 (відео)

Харьков   
Справи харківського військового шпиталю: новий начальник, обладнання та стан захворюваності на COVID-19 (відео)

Незабаром у харківському військовому шпиталі з’явиться нове обладнання. На це установі виділили близькосімдесяти мільйонів гривень.

За весь час бойових дій на Донбасі через харківський військовий шпиталь пройшло близько тридцяти тисяч українських захисників. Серед них понад шість тисяч бійців були із травмами та чотири тисячі — з пораненнями. Незабаром у центрі з’являться сучасні апарат МРТ і мікроскоп. На нове обладнання цьогоріч для установи виділили близько сімдесяти мільйонів гривень, повідомив командувач медичних сил ЗСУ Ігор Хоменко.

Ігор Хоменко, командувач медичних сил ЗСУ
Наступний рік ми плануємо 230 мільйонів тільки на обладнання. Ми працюємо ще з нашими німецькими партнерами, які в цьому році нам дають 3 мільйони євро на обладнання, японці дали 1,5 мільйони доларів на обладнання. 

Наразі в установі перебувають двадцять чотири військові з коронавірусом. Усі захисники знаходяться в задовільному стані. У шпиталі зазначають, що мають апарати штучної вентиляції легень та в будь-який момент готові прийняти військових з ускладненнями.

Ігор Хоменко, командувач медичних сил ЗСУ
Під одну лабораторію треба робити три приміщення. Зараз ми будемо дивитися, де можна швидко зробити ремонт. Щось треба урізати, щоб поставити ПЛР-лабораторію. 

Колективу шпиталю представили нового очільника. Їм став військовий хірург, заслужений працівник охорони здоров’я України, полковник медичної служби ЗСУ Едуард Хорошун. Чоловік проходив службу у сто двадцять сьомій бригаді у Криму. Був начальником клініки невідкладної хірургії і пошкоджень у Севастополі. Очолював Військово-медичний клінічний центр Південного регіону в Одесі. Був головним хірургом шістдесят першого мобільного шпиталю і саме в цей час потрапив в Іловайськ. Після був призначений начальником Центрального військово-медичного управління.

Едуард Хорошун, начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону
На час війни харківський центр виконує медичну допомогу на третьому рівні, відповідно до стандартів НАТО. Він відповідає повністю, але ж є деякі проблеми з апаратурою, які з керівництвом ми вже продумали та прорахували. 

Наразі в установі перебувають близько ста п’ятдесяти військових. Важкопоранених серед них немає, зазначають у шпиталі.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Справи харківського військового шпиталю: новий начальник, обладнання та стан захворюваності на COVID-19 (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 сентября 2020 в 20:00;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Незабаром у харківському військовому шпиталі з’явиться нове обладнання. На це установі виділили близькосімдесяти мільйонів гривень".