• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

На Харківщині планують збільшити кількість місць для хворих на COVID (відео)

Харьков   
На Харківщині планують збільшити кількість місць для хворих на COVID (відео)

Останні дні Харківщина є антилідером в Україні за кількістю нових хворих на коронавірус. У облдержадміністрації заспокоюють: такі цифри пов’язані зі збільшенням зроблених ПЛР-тестів.

Вікторія Яковенко, кореспондентка
На Харківщині через завантаженість медзакладів збільшиватимуть кількість ліжок. Відтепер в обласній інфекційній лікарні буде 290 місць для пацієнтів із коронавірусом. У облдержаднімінстрації запевнили: у лікарнях також планують розширити штат медиків. 

У Харківській області станом на вісімнадцяте вересня для пацієнтів із COVID виділено дві тисячі сімсот ліжок, шістсот вісімдесят чотири з яких зайнято. Заступник очільника регіону Тарас Пастух повідомив: також прийнято рішення щодо збільшення кількості опорних закладів, які прийматимуть хворих на коронавірус. Чиновник додав: наразі до списку потрапила двадцять п’ята харківська міська лікарня. Усього в області цих закладів двадцять один.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА
Ми очікуємо рішення про включення нашої обласної клінічної лікарні, окремого корпусу, який в них розміщений, і який раніше надав послуги для хворих з офтальмологічними вадами. 

Протягом останніх тижнів Харківщина займає лідерські позиції в Україні за кількістю хворих на COVID. Тарас Пастух пояснює такі цифри збільшенням ПЛР-тестувань. Лише за позавчора їх зробили понад дві тисячі.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА
Протягом двотижневого періоду показник Харківської області залишається на рівні 21. Тобто, якщо ми бачимо про те, що кількість тестувань зростає, проте частка, яка виявляє позитивні серед протестованих вона залишається фактично на тому самому рівні. Тому ми не можемо говорити, що сьогодні відбувається надзвичайно різке зростання. 

Тож облдержадміністрація та Харківська міська влада звернулися з проханням до Міністерства охорони здоров’я щодо зміни критеріїв визначення «червоної» зони.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА
З однієї сторони вимагання від областей збільшувати кількість тестування, з іншої сторони непроведення цих показників, взаємозв’язок зі збільшенням тестування. Воно фактично, може протягом тижня чи двох, загнати всю Україну в «червону» зону. 

Тарас Пастух запевнив: у міністерстві їхню думку почули. Постанову щодо змін критеріїв визначення карантинних зон Кабмін прийняв, діяти вона почне наступного тижня, кажуть в облдержадміністрації.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Вікторія Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «На Харківщині планують збільшити кількість місць для хворих на COVID (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 сентября 2020 в 17:33;
  • Корреспондент Вікторія Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Останні дні Харківщина є антилідером в Україні за кількістю нових хворих на коронавірус. У облдержадміністрації заспокоюють: такі цифри пов’язані зі збільшенням зроблених ПЛР-тестів.".