• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +25°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Господарський суд три дні пікетували харків’яни, які бояться залишитися без житла (відео)

Общество   
Господарський суд три дні пікетували харків’яни, які бояться залишитися без житла (відео)

Мітингувальники біля Господарського суду області стверджують, що їх хочуть позбавити житла через борги продавця квартир.

Антон Малиновський, кореспондент 

Під будівлею Господарського суду області зібрались обурені харків’яни. Вони стверджують, що їх намагаються виселити із законно придбаного житла. Мовляв, колектори хочуть відібрати власність фірми, що викупила будинок шість років тому. Що сталося — спробуємо розібратися.

Алла придбала квартиру в будинку по вулиці Ковтуна, 42а у 2017 році. А вже у 2020 отримала позов до суду, як і інші мешканці. Жінка каже, що історія почалася вісім років тому — коли фірма-власник будинку збанкрутіла. Тоді це було офісне приміщення, яке згодом нібито викупили на аукціоні двоє підприємців і перевели у житловий фонд.

Алла Головчина, мешканка будинку на вулиці Ковтуна, 42а

Хотят отменить все наши договора и извлечь раздел по жилому фонду нашего дома. А нас просто выгнать на улицу, не возместив нам никаких вообще убытков.

Крім того, від кожного мешканця вимагають виплатити по 30 тисяч гривень за послуги адвоката. За словами Алли, справа в тому, що в тих двох підприємців знайшли борги, і зараз фінансова компанія має намір забрати будівлю назад. До того ж, мешканка зазначила, що у 2017 році Господfрський суд області ухвалив рішення, яким повернув будинок назад у нежитловий фонд. Алла стверджує, що жителям про це не повідомили.

Здесь стен нету. Вот, между соседями, гипсокартон. Там квартира, там квартира — гипсокартон.

А це інший мешканець будинку — Юрій. З початком бойових дій на Донбасі він переїхав до Харкова з Горлівки. Каже: аби купити житло, довелося влізти в борги.

Юрій, мешканець будинку на вулиці Ковтуна, 42а

Нас теперь выгоняют из этого жилья, хотя мы его купили на законных основаниях, могу показать документы — все официальные. Теперь мы не знаем, что делать.

Суд, під час якого розглядатимуть позов до мешканців будинку, призначили на 8 грудня. Адвокат харків’ян каже, що буде оскаржувати рішення про повернення будинку до нежитлового фонду.

Арсеній Санін, адвокат мешканців

Оскільки від вирішення цих двох скарг залежить доказова база в цій справі, я вважаю, що ця справа повинна бути зупинена, про що нами підготовлена та найближчим часом буде подане відповідне клопотання.

Ми зв’язались із ліквідатором, який є позивачем у цій справі, але він сказав, що зараз говорити не може. У самому ж суді повідомляють, що результати аукціону, на якому двоє підприємців викупили житло, не були опубліковані. Тож майно було придбано незаконно.

Пресслужба Господарського, суду Харківської області

Спірні об’єкти нерухомості були лише частинами будівель і щодо спірних об’єктів нерухомості всупереч положенням частини першої статті 21 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їхніх обтяжень» не було здійснено державну реєстрацію їхнього поділу або виділу.

До початку судових слухань мешканці мають намір й надалі виходити на пікети та збираються звернутись до президента України.

Автор: Антон Малиновський
Популярно

Вы читали новость: «Господарський суд три дні пікетували харків’яни, які бояться залишитися без житла (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 ноября 2020 в 16:08;
  • Корреспондент Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Мітингувальники біля Господарського суду області стверджують, що їх хочуть позбавити житла через борги продавця квартир".