• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

«Безпечне місто»: коли у Харкові з’явиться ситуаційний центр (відео)

Общество   
«Безпечне місто»: коли у Харкові з’явиться ситуаційний центр (відео)

У Харкові знову оголосили війну наркоторгівлі. 

Світлана Єченіна, кореспондентка
Мешканці цього будинку дбайливо прикрашають свій під’їзд квіточками, але все не так гарно, як здається на перший погляд.

Жителі п’ятиповерхівки на вулиці Харківських Дивізій кажуть: вже втомилися бачити та прибирати шприцИ, які щоночі залишають тут наркозалежні.

Анастасія, місцева мешканка
Шприцы у нас регулярно валяются. Вообще, подъезд в ужасном состоянии. Нет нормальных дверей, поэтому, конечно, очень привлекательно зайти в подъезд. И аптеки тут есть, в которые регулярно стоят очереди и явно…

Така проблема існує в багатьох багатоповерхівках Харкова, кажуть містяни. У мерії запевняють: вже знають, як з нею боротися.

Ігор Терехов, перший заступник Харківського міського голови
Мы объявляем жесткую войну наркомании в городе Харькове. Для нас это одна из приоритетных целей.

Аби подолати проблему та впіймати більше тих, хто розповсюджує наркотики, на вулицях міста продовжують встановлювати камери відеоспостереження. Наразі їх вже більше 2 тисяч. Вони покликані допомагати поліції ловити так званих «закладників», комунальникам бачити та реагувати на аварії , а також контролювати безпеку на дорозі.

Ігор Терехов, перший заступник Харківського міського голови
Должны быть сети проложены, должно быть объединено в одну систему все видеонаблюдение, доставлено видеонаблюдение.

Наразі за всі камери в місті відповідають десятки різних комунальних підприємств. Щоб отримати потрібне відео, наприклад правоохоронцям треба звертатися до кожного з них з офіційним запитом. Тож, запевняють посадовці, необхідно створити єдиний ситуаційний центр.

Ігор Терехов, перший заступник Харківського міського голови
В этом году мы… Следующий год, середина, закончим полное проектирование, потому что оно идет по многовекторным направлениям и приступим к строительству ситуационного центра.

Коли кількість камер збільшиться – має зрости і розкриваність злочинів, особливо пов’язаних із розповсюдженням наркотиків. Наприклад, стане більше затримань таких угруповань, як от нещодавно викрили правоохоронці.

Валерій Береза, начальник управління протидії кіберзлочинам у Харківській області ДК НПУ
Безпосередньо, до злочинної організації входило 10 осіб. Це організатори, адміністратори сайтів, оптові фасувальники, роздрібні фасувальники та, безпосередньо, закладники.

Прибуток від розповсюдження наркотиків сягав 10 мільйонів гривень щомісяця, додали правоохоронці. Організація працювала з 2016.

Валерій Береза, начальник управління протидії кіберзлочинам у Харківській області ДК НПУ
Прибуток отримував злочинний організатор через заздалегідь створені платіжні системи: EasyPay, транзитні гаманці Bitcoin, криптовалюти, переводив через гонконзькі біржі. Та отримував готівку вже безпосередньо в електронних обмінниках міста Харкова та Києва.

За місцями мешкання фігурантів правоохоронці провели 33 обшуки та вилучили наркотиків на 4 мільйони гривень. Зараз їм загрожує до 12 років за ґратами.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: ««Безпечне місто»: коли у Харкові з’явиться ситуаційний центр (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 декабря 2020 в 19:16;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові знову оголосили війну наркоторгівлі".