• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Українські політики, бізнесмени та друзі: хто приїхав на прощання з Кернесом до ХНАТОБу

Общество   
Українські політики, бізнесмени та друзі: хто приїхав на прощання з Кернесом до ХНАТОБу

У Харківському театрі опери та балету провели траурну церемонію прощання з мером Геннадієм Кернесом. На неї прийшли очільники Києва та Одеси, нардепи, політики, бізнесмени, рідні і містяни. Колона охочих попрощатися з мером простягалася до пам’ятника Шевченку. За підрахунками поліції, панахиду відвідали 110 тисяч людей.

Ніколь Костенко, кореспондентка
О 8:30 труну з тілом Геннадія Кернеса після відспівування перевезли до ХНАТОБу. Наразі тут триває громадська панахида. У фоє оперного театру знаходяться українські політики, бізнесмени, друзі та родичі мера. А ось у цю довжелезну чергу вишукувалися люди, що захотіли попрощатися з міським головою.

До ХНАТОБу прибуває кортеж легковиків. Одразу за ними під’їжджає автівка з нардепом попередніх скликань Михайлом Добкіним. Він наголошує: відповідати на питання журналістів, які не стосується події, не буде.

Михайло Добкін, колишній мер Харкова і нардеп попередніх скликань

Куда оно денется? Давайте все остальное: выборы-шмыборы. Давайте человека проведем. Какие слова? Он делами своими, вместо слов все лучше сказал. За вашими спинами храм стоит, которого не было, улицы, фасады зданий отремонтировал.

На церемонію приїхав і очільник Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко, міський голова Києва

Будь-хто неоднозначно відноситься. Але переважна більшість харків’ян показують, як вони відносять до мера, який набрав достатню кількість голосів. Враховуючи, що в Харкові порядок і в Харкова є з чого брати приклад.

І мер Одеси Геннадій Труханов.

Геннадій Труханов, міський голова Одеси

Для меня особо знаковым было, это было практически год назад. Геннадий прилетел ко мне на День рождения. Это был январь-месяц. Это не путешествовать летом или весной. И он нашел в себе силы, в той ситуации, в которой он, в коляске, найти возможность прилететь на два часа, чтобы поздравить друга с Днем рождения. Это поступки, которые говорят, что у человека большое сердце.

Для особливих гостей панахиди в оперному театрі відкрили окремій вхід. Цією чергою прямує до труни, наприклад, проректор Харківського політехнічного інституту.

Магомедємін Гасанов, проректор НТУ «ХПІ»

Я сталкивался со многими проблемами, он помогал нашему высшему учебному заведению «ХПИ», поэтому я оцениваю его работу на 10 из 10.

Усі інші люди чекають в загальній черзі, яка простягнулася аж до пам’ятника Тарасові Шевченку. Деякі кажуть: стоять тут із самого ранку, через це довелося навіть не піти на роботу та відкласти заплановані справи.

— Яким ви бачите Харків без Кернеса?

— Ой, тяжко. Понятия не имею.

— Уже не знаю, даже ответить тяжело.

 

Любов, прийшла на церемонію прощання

Он был наш любимый, наш мэр, пусть он спокойно спит. Мы так мечтали, что он прилетит живой. Для нас это действительно так и есть, очень плохо.

Усі несуть до труни квіти. Врешті їх стало настільки багато, що букети вивозять машинами. Раніше секретар міськради Ігор Терехов спростував інформацію з соцмереж, що на церемонію змусили прийти комунальників та бюджетників. Це підтверджують окремі присутні. Пояснюють: захотіли попрощатися, бо Кернес був близький до народу.

— Он мне зрение спас.

— А как?

— Ну, давал деньги на операцию.

 

— У меня было две бабушки. И Геннадий Адольфович оплатил обе операции моим бабушкам. Обращались с просьбой и он никогда нам не отказывал.

Біля труни сидять члени родини Геннадія Кернеса: цивільна дружина Оксана Гайсинська, пасинок Родіон та син Кирило Кернес.

Панахида транслювалася на екранах поряд із ХНАТОБом. Час від часу на них з’являлися відеозвернення українських співаків, артистів і акторів.

Панахида тривала майже п’ять годин. За даними поліції, на неї прийшли близько 110 тисяч охочих. Труну з Кернесом до катафалку виносили охоронці мера під оплески людей.

Деякі люди на церемонію не потрапили. Але вони запевняють: вирушають на кладовище, аби все ж провести мера в останню путь.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Українські політики, бізнесмени та друзі: хто приїхав на прощання з Кернесом до ХНАТОБу»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 декабря 2020 в 18:32;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Колона охочих попрощатися з мером простягалася до пам’ятника Шевченку. За підрахунками поліції, панахиду відвідали 110 тисяч людей.".