• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харківські прикордонники відпрацювали аварійні ситуації на вертольоті Airbus H-125 (відео)

Общество   
Харківські прикордонники відпрацювали аварійні ситуації на вертольоті Airbus H-125 (відео)

Над Харковом літав вертоліт Airbus H-125. У регіоні наразі два таких гвинтокрили та три кваліфіковані пілоти.

Василиса Степаненко, кореспондентка

На базі аеродрому «Коротич» навчально-тренувальні польоти на вертольотах Airbus H-125. Саме їх використовують харківські прикордонники у своїй роботі. Минулого року держприкордонслужба отримала два таких гелікоптери.

Французький вертоліт Airbus H-125 вміщує 6 осіб та може підійматися на понад 7 тисяч метрів. У Харкові вже пів року гвинтокрил використовують для патрулювання держкордону. Начальник штабу 26-ї Харківської окремої авіаційної ескадрильї Сергій Саміленко розповідає: щоб керувати машиною, перенавчався кілька років. Тепер може готувати інших.

Сергій Саміленко, начальник штабу 26-ї Харківської окремої авіаційної ескадрильї

Зробили зависання на висоті 300 метрів і виконали посадку без наслідків. Я не можу собі уявити, якщо я зможу з такими погодними умовами зависнути на вертольоті Мі-2 чи Мі-8.

 

Сергій Саміленко разом із французьким інструктором Марком Коллетом відпрацювали різноманітні аварійні ситуації. Наприклад, посадку вертольоту з двигуном, який начебто відмовив.

Ярослав Працюк, керівник польотів аеродрому «Коротич»

Сейчас вы видели как он заходил на посадку. Резкое такое гашение. Это он заходил без участия двигателя. То есть на одном винте. Вертолет прекрасно садиться на площадку в случае отказа двигателя.

Француз Марк Коллет близько 20 років навчає керувати цим гелікоптером людей по всьому світу. Експерт провів у повітрі 9 тисяч годин. Зазначає: харківські пілоти гарно впоралися з навчанням й зізнається, що за цей час вони навіть стали друзями.

Марк Коллет, інструктор, представник компанії «Airbus»

Цей гвинтокрил використовується як для цивільних цілей, так і для військових. Він використовується для пошукових та рятувальних операцій. Він використовується також з метою транспортування вантажів на зовнішній підвісці. Також з метою пожежогасіння.

Навчання триває в межах реалізації угоди між урядами України та Франції. Головна мета — офіційна підтримка в створенні єдиної системи авіабезпеки та цивільного захисту в нашій країні. Цьогоріч Держприкордонслужба має отримати ще 10 таких гелікоптерів та 12 — у 2022.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Харківські прикордонники відпрацювали аварійні ситуації на вертольоті Airbus H-125 (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 февраля 2021 в 19:47;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Над Харковом літав вертоліт Airbus H-125. У регіоні наразі два таких гвинтокрили та три кваліфіковані пілоти".