• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Подробиці пожежі у гуртожитку на Польовій: у власниці кімнати загорівся телевізор

Происшествия   
Подробиці пожежі у гуртожитку на Польовій: у власниці кімнати загорівся телевізор

У Харкові маленька дівчинка отруїлася чадним газом, а чоловік травмував ногу. Люди постраждали під час пожежі.

Вікторія Яковенко, кореспондентка

Вночі, двадцять восьмого квітня у гуртожитку на вулиці Польовій сталася пожежа. Загоряння виникло тут, на другому поверсі. Вогонь охопив площу у двадцять квадратних метрів.

 

Андрій Чайка, мешканець гуртожитку на вулиці Польова, 55

Вещи, все сгорело. Ничего не осталось. Все, что на мне, а у жены вообще ничего не осталось.

Андрій Чайка — власник кімнати, де виникло загоряння. Чоловік розповідає: вдома була лише його дружина Марина. Ввечері жінка дивилася серіал, на кілька хвилин вийшла на кухню поспілкуватися із сусідкою. А як повернулася до кімнати, побачила: палає телевізор.

Андрій Чайка, мешканець гуртожитку на вулиці Польова, 55

Она выскочила в одном халате и в тапочках. Приехал сын, забрал к себе. Она вчера работала за компьютером. Она говорит: «Работала, были перепады напряжения». Может из-за этого.

Ольга Маркєлова згадує: як тільки побачила, що у Марини сталася пожежа, одразу почала будити усіх сусідів. Бо на годиннику була друга ночі.

Ольга Маркєлова мешканка гуртожитку на вулиці Польова, 55

Мы среагировали, что надо выключить из рубильника. Мы открыли этот щиток, она говорит «У меня 16». Мы все перепуганные были, мы еле нашли его сразу. Отключили рубильник, побежали в комнату, туда уже невозможно было зайти.

 

Мешканка гуртожитку на вулиці Польова, 55

Вышла, а дышать нечем. Я назад. А головой соображаю, что надо хоть паспорт прихватить. Вытащила из шкафа пальто. С шестой попытки я только смогла. Хорошо, что вечером, перед тем, как ложиться спать постирала маску и она мокрая. Соседу кричу: «Полотенцем мокрым. Иначе не выйдешь из комнаты.

Гасити пожежу приїхали 18 рятувальників. Залучили 4 одиниці техніки ДСНС.

Євген Василенко, начальник сектора роботи зі ЗМІ ГУ ДСНС в Харківській області

Першочергові дії вогнеборців були направлені на те, щоб безпечно евакуювати та врятувати мешканців другого поверху. Загалом було врятовано 15 чоловік. Ймовірна причина виникнення пожежі — це коротке замикання електропроводки.

Внаслідок пожежі постраждала 6-річна дівчина. Вона отруїлася чадним газом. Ще один 50-річний чоловік намагався самостійно врятуватися. Зв`язав простирадла та виліз через вікно. Коли спускався, отримав травму ноги. Гуртожиток є у власності «Салтівського» хлібзаводу. Люди нарікають: в будинку не було вогнегасників, бо працівники підприємства ще взимку вилучили їх на перевірку. А от представники хлібзаводу це заперечують. Мовляв, під час перевірки пожежної безпеки, мешканці взагалі не пустили їх до гуртожитку.

Представник «Салтівського» хлібзаводу

Ми приїжджали сюди з комісією декілька разів. Прохали вас надати інформацію хто фактично мешкає. Це все зафіксовано. Щоб ми перевірили стан будинку, щоб ми перевірили пожежну безпеку. Що ми маємо? Всередину ми попасти не можемо, оскільки замок ви поміняли.

Представники підприємства запевняють: людей у біді не залишать.

Представниця «Салтівського» хлібзаводу

Это наши люди. Мы не отказываемся от своих людей. Конечно будем решать проблему.

Проте мешканці кажуть: поки що їм не пояснили як саме вирішуватимуть проблему. Люди і досі не знають, де сьогодні ночуватимуть. Адже у гуртожитку відключили воду та світло.

Автор: Віктория Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «Подробиці пожежі у гуртожитку на Польовій: у власниці кімнати загорівся телевізор»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 апреля 2021 в 16:30;
  • Корреспондент Віктория Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові маленька дівчинка отруїлася чадним газом, а чоловік травмував ногу. Люди постраждали під час пожежі".