• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові мотивуватимуть злочинців, які отримали умовне покарання (відео)

Общество   
У Харкові мотивуватимуть злочинців, які отримали умовне покарання (відео)

У межах Центру пробації відкрили перший в Україні Центр мотивації. 

Яна, клієнтка Індустріального райвідділу філії Центру пробації в Харківській області

Я потеряла работу, муж вышел из тюрьмы и… Воровала в магазинах.

Після цього Яна отримала рік умовного засудження та потрапила до Центру пробації. Жінка ділиться, що саме після цього життя змінилося кардинально: разом із фахівцями установи вирішила деякі психологічні проблеми, знайшла роботу й нове кохання.

Яна, клієнтка Індустріального райвідділу філії Центру пробації в Харківській області

Сейчас подала на развод со своим. Я снимаю комнату, живу с человеком, с другим. Он у меня молодец, сейчас работает в Запорожье, сам из Мелитополя. И мы друг к другу ездим в гости пока. Предложил уже замуж! Планы — детей завести, семью хорошую, чтобы друг друга поддерживать, не обижать никогда.

 

Також, каже Яна, отримує консультації юристів установи щодо розлучення та співпрацює із соцробітниками. У Центрі пробації пояснюють: намагаються визначити, чому клієнт вчинив злочин та як зробити так, аби це не повторилося. Та акцентують, що працюють лише з тими засудженими, які отримали покарання, не пов’язані з позбавленням волі. Наприклад, за зберігання зброї чи нанесення легких тілесних ушкоджень.

Катерина Калашнікова, начальниця Основ’янського райвідділу філії Центру пробації в Харківській області 

До нас потрапляють люди, які скоїли правопорушення у сфері обігу наркотичних речовин або ж такі злочини проти власності. Так, це може бути крадіжка або грабіж як скоєний повторно, так і вперше.

У деяких випадках людей залучають до громадських робіт, навідуються додому, а якщо постійного житла в особи немає — допомагають це вирішити. Нарко- та алкозалежним пропонують пройти курс реабілітації. Максимальний строк взаємодії з клієнтами — три роки. Водночас, кажуть у центрі, після цього люди також можуть звертатися по допомогу.

Олександр, клієнт Шевченківського райвідділу філії Центру пробації в Харківській області 

Осудили, было дело. Год условно дали. Вот сейчас Центр пробации помогает. Обращаюсь, любую поддержку — все дают. В любой другой проблеме жизненной помогают.

Також для клієнтів пробації на Харківщині створили унікальну програму «Центр мотивації». Вона стала першою в Україні й поки що працюватиме лише рік.

Марина Гричанюк, начальниця філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області

Особа, яка перебуває на пробації, вона зможе більш довіритися та розкритися не в межах органу, а більш у суспільстві. І цей мотиваційний клуб надасть таку можливість — працювати із особою не в стінах пробації.

У межах програми щомісяця із клієнтами говоритимуть на різні теми. Наприклад, про житло, освіту, роботу чи контроль поведінки. Лекції проводитимуть фахівці благодійного фонду, які допомогли з організацією мотиваційного центру.

Володимир Балабанов, директор ВБФ «Деполь Україна»

Отбора как такового нет, мы открыты для всех. Просто некоторым будут рекомендовать сюда прийти, в тех отделениях пробации, с которыми они работают. Цель, которую мы ставим перед собой, — это помочь людям выйти из круга замкнутого, в котором они оказались.

За п’ять місяців поточного року в центрах пробації на Харківщині нарахували 6155 клієнтів.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові мотивуватимуть злочинців, які отримали умовне покарання (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 июня 2021 в 15:30;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У межах Центру пробації відкрили перший в Україні Центр мотивації".