• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Харків’янки виграли «бронзу» турніру з пляжного волейболу

Спорт   
Харків’янки виграли «бронзу» турніру з пляжного волейболу

У пляжному волейболі працює «зірковий» принцип оцінки національних турнірів. Два етапи чемпіонату України з пляжного волейболу відбувались одночасно. Але трускавецький мав дві «зірки», харківський — одну. Організатори кажуть: на якісний склад учасників це не впливає.

Юрій Боєв, організатор турніру з пляжного волейболу

Своеобразный дисбаланс в пляжном волейболе: есть суперпары, это — «сборники», их никто не может обыграть. Они приехали на турнир — они его выиграли. А есть — все остальные. У остальных уровень — плюс-минус похожий. Те, кто поехал в Трускавец, они лучше не играют.

Саме до рівня «топ» відноситься житомирська пара Анна Шумейко/Інна Деніна. Зізнаються, що усвідомлювали статус фавориток, та не особливо тим переймались, адже головні суперниці були з ними по одну сторону сітки. Тільки перемога над собою уможливила золоті медалі турніру.

Інна Деніна і Анна Шумейко, переможниці етапу чемпіонату України

У нас нет такого: мы — фаворитки, мы — классные. Нет, абсолютно. У нас — своя задача, мы делаем свою работу. — Мы понимаем, что приезжаем за рейтингом, если дается 120 очков, мы стараемся их взять.

На шляху до «золота» житомирянки в півфіналі обіграли харківську пару. Та господарки майданчиків не знітилися та використали свій шанс у «бронзовому» фіналі — обіграли суперниць з Дніпра. Не дивлячись на середину літа, кажуть — чи не вперше грали за спекотної погоди.

Вікторія Анікіна і Ольга Майорова, бронзові призерки етапу чемпіонату України

— Нашими соперниками были солнце и жара.

— Организм был не готов и сложно было. Две самые важные игры были в три часа, когда солнце было невыносимое.

Фінал чоловічого турніру був протистоянням досвіду і молодості. Суміш виявилась вибуховою — аби визначити переможців, знадобилась максимальна кількість партій. Досвід виграв першу, молодість — другу і тай-брейк, п’ятнадцять : дванадцять. Переможців роз’єднує відстань, вони живуть в різних містах. Але поєднує психологічна сумісність у грі.

Олексій Бублик і Олександр Бойко, переможці етапу чемпіонату України

— Можна добре грати, але якщо партнери не підходять одне одному психологічно, то буде важко грати разом.

— Потрібно постійно розвивати також — так само, як фізичні здібності, так і психологічні.

Харківська чоловіча пара Андрій Шабельник/Ігор Венгеровський посіла на етапі чемпіонату четверте місце.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Харків’янки виграли «бронзу» турніру з пляжного волейболу»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 июня 2021 в 16:05;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У пляжному волейболі працює «зірковий» принцип оцінки національних турнірів. Два етапи чемпіонату України з пляжного волейболу відбувались одночасно. Але трускавецький мав дві «зірки», харківський — одну".