• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +21°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

З пакетом «погані дороги»: шляховики Харківщини закуплять коштовні автомобілі (відео)

Общество   
З пакетом «погані дороги»: шляховики Харківщини закуплять коштовні автомобілі (відео)

Підвищена прохідність, поточний рік випуску та пакет «погані дороги». Такими критеріями обов’язково мають бути оснащені легкові автомобілі, які купує держпідприємство «Дороги Харківщини».

Геннадій, водій

Это не дорога, это смертоубийство. Машины бьются через каждые 5 минут. Тут и колеса люди оставляют.

 

Володимир, водій

И рессоры ламались, та все! И колеса отваливаются.

 

Мелкон Баграмян, місцевий мешканець

С утра до вечера бабах-бубух. Машины бьются, ломаются. Я уже сегодня отдал на ремонт, сдаю сейчас на капиталку. Там все — шаровой, маравой, все.

Шляховики Харківщини прислухалися до порад водіїв, які нарікають, що дорогами регіону можна їздити тільки на позашляховиках. Тож вирішили придбати пару автівок, на яких долати вибоїни буде краще. Так про купівлю двох преміальних Skoda держпідприємством «Дороги Харківщини» жартують користувачі соцмереж.

Артем Листопад, кореспондент

Це Skoda SUPERB, преміальний седан. І за неї хочуть віддати понад 1 200 000 гривень.

 

 

 

А це вже кросовер, Skoda KAROQ і вона обійдеться дещо дешевше — понад 900 000 гривень. Але є одна умова — обидва автомобілі мають бути додатково оснащені пакетом «погані дороги».

 

Олександр Трепетін, автоексперт

Цей пакет, що стосується підвіски, то він включає в себе збільшений кліренс на 2 сантиметри, дуже невелику величину, і інша характеристика амортизаторів та пружин. В пакет «погані дороги» може входити наприклад додаткове ущільнення дверцят, щоб пил не потрапив в салон, може входити якийсь додатковий фільтр.

Ціна, яку дорожники пропонують заплатити за автівки в максимальній комплектації, не можна назвати завищеною, кажуть антикорупціонери. Але пояснюють: більшість державних та комунальних установ регіону такі коштовні легкові машини обходять стороною. Самі ж шляховики від коментарів відмовилися.

Євген Лісічкін, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Більшість комунальних підприємств, бюджетних установ в Україні, лікарні, департаменти різні виконавчої влади купують автівки ціною 400 тисяч гривень, 500, максимум 600, 650.

Щоправда, є й інші думка на цей рахунок.

Олександр Трепетін, автоексперт

«Автодор» — це так організація, яка краще за інших знає в якому стані дороги. І щоб туди дістатися, де треба їх ремонтувати, треба машина, яка туди доїде.

Пакетом «погані дороги» оснащена більшість кросоверів, які зараз продають в Україні. Та кросовер – не позашляховик, каже автоексперт, і навіть з додатковими функціями для багатьох українських доріг такі машини не пристосовані.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «З пакетом «погані дороги»: шляховики Харківщини закуплять коштовні автомобілі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 июня 2021 в 15:47;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Підвищена прохідність, поточний рік випуску та пакет «погані дороги». Такими критеріями обов’язково мають бути оснащені легкові автомобілі, які купує держпідприємство «Дороги Харківщини»".