• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Вивіз сміття під обстрілами: як працюють комунальники у військовому Харкові (відео)

Общество   
Вивіз сміття під обстрілами: як працюють комунальники у військовому Харкові (відео)

Під час війни навіть найпростіші професії мають військовий аспект роботи. Адже працювати доводиться у небьезпечних для життя умовах.

Артем Листопад, кореспондент
Взяти хоча б харківських комунальників, що займаються вивозом побутових відходів. Навіть в тих районах, які й досі піддаються обстрілам.

Північна Салтівка, селище Жуковського, П’ятихатки. Для водія вонтажівки з вивозу сміття Ігоря ці райони Харкова нічим не відрізняються від інших. Бо з першого дня повномасштабної війни і до сьогодні він робить свою роботу, незважаючи на обстріли міста. Ранок 24 лютого він зустрів на роботі — неподалік станції метро Героїв Праці.

Ігор, водій сміттєвоза
И слышу какой-то грохот. Я был в машине — подумал, что грузчик уронил контейнер, выпал в машину. Ну, думаю, пойду ж помогу вытащить его. Выхожу — контейнер на месте. Слышу — пошли взрывы в этой стороне, сюда, на Северную ближе.

Щоденно до 140 одиниць різноманітної спецтехніки комунального підприємства «Комплекс з вивозу побутових відходів» виїжджає на вулиці Харкова для підтримання санітарних норм у місті.

Комунальники щодня вивозять близько 6 тисяч кубів побутових відходів.

Олександр Шепітько, заступник директора з експлуатації КП «КВПВ»
Ребята выезжают каждый день с 7 до 8 утра и едут на поселок Жуковского, на северную Салтовку, несмотря на звуки или взрывы. Бывали и такие моменты, что начались взрывы и они в подъезды забегали, за дома прятались.

За період війни обстрілами пошкодило чотири комунальних автівки, серед людей поранених не було, кажуть на підприємстві. До складних ситуацій потрапляв й Ігор.

Ігор, водій сміттєвоза
Проезжаю по району — вот я вчера убирал, а сегодня приезжаю и там, где мы были, прилет. И, как бы, не страшно было. Был страх уже когда от меня метров 100 мина взорвалась.

Комунальники тепер обслуговують й ті будинки, де раніше працювали приватні компанії. Тож роботи додалося.

Олександр Шепітько, заступник директора з експлуатації КП «КВПВ»
Людей хватает, техники чуть-чуть добавить бы. Потому что все частные перевозчики во время войны сбежали. Все объемы частных перевозчиков возим мы.

Нині найбільше побутових відходів саме в районах, які зазнали найбільших руйнувань.

Там дуже багато шматків потрощених будинків, а також інших, у тому числі, органічних відходів. Зараз значна частина людей повертається додому, аби прибрати залишки продуктів й наслідки обстрілів у своїх квартих.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Вивіз сміття під обстрілами: як працюють комунальники у військовому Харкові (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 июня 2022 в 17:58;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Під час війни навіть найпростіші професії мають військовий аспект роботи. Адже працювати доводиться у небьезпечних для життя умовах".