• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Як передають допомогу на окуповані території Харківщини – репортаж з «переправи життя» (відео)

Общество   
Як передають допомогу на окуповані території Харківщини – репортаж з «переправи життя» (відео)

Волонтери з Харківщини та з-за кордону підтримують людей на тимчасово окупованих територіях. Серед тих, кого опікають, — Шевченківський будинок-інтернат. Там, у окупації, знаходяться близько 100 дітей із інвалідністю, які потребують ліків.

Із боку Шевченкового небезпечну місію доставити вантаж «з того боку фронту» на себе взяв випускник інтернату Володимир Колий. «Коли я був маленький, до нас теж із фондів приїжджали, подарунки дарували, і я завжди тішився. А тепер це віддаю», — пояснює він свою сміливість. Подробиці – в сюжеті МГ «Об’єктив”.

Ось так ми передаємо з Харкова медикаменти для будинку-інтернату в Шевченковому.

На кадрах — переправа через річку. З одного боку територія, підконтрольна Україні. А з іншого — тимчасово окупована. У Шевченківському будинку-інтернаті виховують близько сотні дітей з інвалідністю, які першочергово потребують ліків. Медикаментів вкрай не вистачає, тому що інтернат знаходиться на тимчасово окупованій території.

Всім велике спасибі, ми виїжджатимемо, передаватимемо, я вас усіх люблю, Слава Україні!

Життєво необхідні медикаменти та продукти дітям, що перебувають на окупованій території, передають українці.

Сергій Івашкевич, президент Федерації пляжного волейболу Харківської області, волонтер 

Зараз я спробував для них привезти і я думаю: доставлятиму ще більше. Їм ніхто не може привезти звідти, ніхто не дасть з того боку. Із цього боку дуже важко доставити.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Поранені в боях захисники Харківщини відправляються на лікування до Фінляндії (відео)

Також у команді волонтерів перебуває Володимир Колий. Саме він — та людина, яка передає препарати через лінію фронту. Володимир — випускник Шевченківського будинку-інтернату. Каже: коли почав самостійне життя — одразу зайнявся благодійністю.

Володимир Колий, волонтер 

Я люблю цю роботу. Я пам’ятаю, коли я був маленький, до нас теж із фондів приїжджали, подарунки дарували, і я завжди тішився. А тепер це віддаю. Я отримував собі, тепер віддаю їм. З медикаментами там дуже важко, діти почали нервувати, бо немає вітамінів, немає добавок, уколів немає взагалі.

Українці передають харчі та препарати до дитячого будинку регулярно. Ліки вони отримують з-за кордону.

Іван Диба, директор ГО «YOUkraine» в Австрії

Українці, які вже давно живуть у Відні й отримали ліцензію на лікарську практику. Так вони ночами просто перебирали медицину, яка приходила у надзвичайно великих кількостях від австрійців. Вони її перебирали, сортували, упаковували по потребах. І ми максимально оперативно, на другий-третій день відправляли це в Україну.

YOUkraine — це команда українців, близько 30 чоловік, які проживають в Австрії. Вони передають не лише медикаменти, але й обладнання і транспорт. Все розвозять по різним регіонам України.

Їжа, хімія, одяг дитячій. Боже, я дуже вдячна. Ми завтра вже доскладаємся на Харків і в четвер відправляємо.

Іван Диба, директор ГО «YOUkraine» в Австрії

Найбільше коштів тратиться на автомобілі, тому що ми розуміємо, що пораненим потрібно надавати першу медичну допомогу максимально швидко. На другому й третьому місці в нас — це медичні прилади, які дорогі також. Це і ВАК-апарати, і мобільні рентген-апарати, і засоби звукової діагностики.

Сергій Івашкевич, який співпрацює з австрійськими волонтерами, також привіз вантаж від фонду «Заповіт» імені Саркіса Давтяна. Цей благодійний фонд допомагає цивільним, які опинилися на тимчасово окупованих територіях. Тому волонтери не розкривають подробиць своєї діяльності — щоб не наражати цих людей на небезпеку.

Сергій Івашкевич, президент Федерації пляжного волейболу Харківської області, волонтер 

Справа в тому, що вони не хочуть піаритися, не хочуть, щоб це було надто відомо.

Цього разу допомога від благодійного фонду «Заповiт» прийшла не для цивільних. Усе привезене — посприяє перемозі.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Як передають допомогу на окуповані території Харківщини – репортаж з «переправи життя» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 июля 2022 в 18:03;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Волонтери з Харківщини та з-за кордону підтримують людей на тимчасово окупованих територіях. Серед тих, кого опікають, — Шевченківський будинок-інтернат. Там, у окупації, знаходяться близько 100 дітей із інвалідністю, які потребують ліків".