• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Поранені в боях захисники Харківщини відправляються на лікування до Фінляндії (відео)

Мир   
Поранені в боях захисники Харківщини відправляються на лікування до Фінляндії (відео)

Фінляндія приймає на лікування та реабілітацію українських воїнів. Із ними можуть поїхати дружини та діти.

Зараз за кордон по медичну допомогу відправляються 14 воїнів спецпідрозділу тероборони KRAKEN. Подробиці – в сюжеті МГ «Об’єктив».

Петро не може налюбуватися своїм сином. Після вторгнення вони дуже рідко бачились — батько пішов воювати 26 лютого, а дитина знаходилася у безпечному місці. Мати Ірина не змогла стояти осторонь, поки чоловік захищає Батьківщину.

Ірина, дружина військовослужбовця

Я не могла його зупинити вдома, тому що він у мене такий патріот. Хвилювалася. Варила супи, борщі хлопцям у штаб.

Через деякий час чоловік отримав важке поранення внаслідок обстрілу російським «Іскандером». На якій ділянці фронту це сталося — Петро не розголошує.

Петро, позивний «Сьомий» військовослужбовець спецпідрозділу ТрО «KRAKEN» 

Прилетів «Іскандер», ми були, скажімо так, в секреті. Туди прилетів «Іскандер». Я знаходився в епіцентрі вибуху і отримав поранення. Слава Богу, що так, а не гірше. У мене і ребра поломані, і ключиця. Поранено було загалом все тіло, але найважче — це нога й контузія.

Тепер Петро потребує довготривалої реабілітації. Лікарі кажуть, що знадобиться 4 місяці, але чоловік сподівається, що зможе відновитися раніше. Для цього він та ще 13 бійців спецпідрозділу ТрО «Кракен» відправляться лікуватися до Фінляндії.

Дивіться також: Чи вистачає людей та зброї – начальник штабу KRAKEN Немічев розповів про ситуацію на передовій (відео)

Костянтин Немічев, начальник штабу спецпідрозділу ТрО «KRAKEN»

В Україні, а саме в Харкові, зараз госпіталь переповнений. Тому завдяки таким країнам, які приймають наших людей, наших бійців, ми можемо розгрузити саме госпіталі, щоб надавати першу допомогу саме тим людям, які цього потребують. А тим, які на середній стадії, їх можна відправляти на реабілітацію до країн Європи.

У Фінляндії зібрали консиліум із головних лікарів університетських госпіталів. У дорозі вони будуть надавати цілодобову дистанційну підтримку пораненим бійцям.

Кірілл Рінне, голова Фінсько-Української асоціації національної оборони 

Після приїзду в Гельсінкі, прямо в терміналі буде проведено медичне обстеження, де вже буде визначено, куди кожен із бійців буде спрямований. У Фінляндії все залежить від того, які в кого травми. Здебільшого те, що буде надано, – це реабілітація, протезування.

Кілька днів бійці проведуть у дорозі. Дехто з них узяв із собою дружину та дітей. Після реабілітації військові повернуться назад в Україну

Тімо Кангасті, волонтер 

Українці — дуже сильна та згуртована нація, яка захищає свою незалежність, свою державу. Побачивши таку згуртованість і те, з якою силою люди захищають свою державу, — я отримав дуже сильні враження. Тому українці завжди в моєму серці.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Поранені в боях захисники Харківщини відправляються на лікування до Фінляндії (відео)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 июля 2022 в 17:02;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Фінляндія приймає на лікування та реабілітацію українських воїнів. Із ними можуть поїхати дружини та діти".