• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Руїни навколо, прильоти та приготування їжі на багатті: як живуть у П’ятихатках (відео)

Общество   
Руїни навколо, прильоти та приготування їжі на багатті: як живуть у П’ятихатках (відео)

У колись затишному та зеленому районі Харкова – П’ятихатках зараз залишилось близько 15% жителів. Кореспонденти МГ «Об’єктив» поспілкувалися з тими, хто не здався та не полишив свої домівки під російськими обстрілами.

Подробиці – в сюжеті.

Проживаем как? Вон, на костре кушать готовим, дрова находим, рубим, пилим, костры. Вода когда есть, когда нет.

Олег демонструє власну польову кухню біля своєї п’ятиповерхівки. Вже кілька місяців він готує їжу на вулиці, адже власний будинок у П’ятихатках потрапив під обстріл, тому з комунікаціями виникли проблеми.

Олег, мешканець П`ятихаток 

Вот чайник, вот сковородка, кастрюли, это баклажки для воды, придется набирать. Вот крупа, это кошкам корм. Соль, сахар.

Він — один із кількох мешканців цього багатоквартирного будинку, які вирішили звідси не виїжджати, попри обстріли. Перші російські ракети, що падали в селищі П’ятихатки 24-го лютого, пенсіонер побачив на власні очі — адже близько п’ятої ранку він був на вулиці.

Читайте також: Рятувалися за двома стінами та вижили чудом: історії порятунку жителів Північної Салтівки (відео)

Олег, мешканець П`ятихаток

Темно еще было, свист такой — и ракета попала в верх девятиэтажки, пробила крышу. Смотрю с того дома, с пятиэтажки, с крыши — как красное пятнышко, как кто-то наблюдает. Они ж пускали тоже дроны, светился. Потом прохожу, тут как град налетел — один второй, третий.

Артем Листопад, кореспондент 

Нині у П’ятихатках лишилося всього три сотні людей, кажуть місцеві мешканці. А це відсотків 15 від тієї кількості населення, яка проживала тут до початку повномасштабної війни. Позаду мене — один із багатьох пошкоджених внаслідок російських обстрілів будинків. Тут немає вікон, вибиті двері та зруйновані балкони. А від деяких квартир взагалі майже нічого й не залишилося.

Біля розбитої п’ятиповерхівки сидить Іван Васильович, а поруч із ним — Дружок та Роза. Каже, може б, і виїхав звідси, як більшість сусідів, та залишити собак не може.

Іван Орлов, мешканець П’ятихаток 

Семь прямых попаданий в дом, понимаете? Это просто было невозможно.

Пенсіонер родом із Бєлгородської області Росії, там у нього є брат і сестра. Але про свою малу батьківщину 75-річний чоловік хотів би забути.

Іван Орлов, мешканець П’ятихаток 

Я ненавижу, как это так?! Клялись они мне по телевизору, что наши братья, чуть ли не объятья. Но они, извините за грубое выражение, хитрожопые. Я русский. Но я украинец. Хотя я сам не говорю українською мовою, но, тем не менее, если бы моложе был, я бы, конечно, пошел воевать за Украину.

Більшу частину свого життя Іван прожив в Україні — здебільшого працював механіком. І покидати кордони, тепер вже своєї держави? Про це він навіть говорити не хоче.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Руїни навколо, прильоти та приготування їжі на багатті: як живуть у П’ятихатках (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 августа 2022 в 19:59;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У колись затишному та зеленому районі Харкова – П’ятихатках зараз залишилось близько 15% жителів. Кореспонденти МГ «Об’єктив» поспілкувалися з тими, хто не здався та не полишив свої домівки під російськими обстрілами".