• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Обмеження та заборони: воєнний стан на Харківщині (відео)

Общество   
Обмеження та заборони: воєнний стан на Харківщині (відео)

Чиновники запевняють, що для звичайних людей нічого не зміниться.

Володимир, колишній військовий
 Это своевременное решение. Но. Я понимаю, приграничные районы. Но если это не коснется обычных граждан, если у них не будут забирать имущество, то все будет нормально, то люди поддержат.

Володимир Фомін, пенсіонер
Есть поговорка: Что не делается, все к лучшему. Ну вот это именно — я не думаю. Я не считаю, что это к лучшему.

Каріна Палазюк, студентка
Была агрессия. Нужно было что-то с этим делать. Они решили так. Возможно, это было сгоряча. Что это за собой потянет, нам неизвестно.

У поліції і СБУ стверджують, що звичайних громадян їхня робота не торкнеться. За відсутності відкритої інтервенції не буде ані комендантської години, ані перевірок, ані обмежень пересування. Силовики перейшли на посилений режим несення служби. Під додаткову охорону візьмуть об’єкти критичної інфраструктури. Це метро, вокзали, військові установи, склади, підприємства енергетики і водопостачання. Зміни в перетині кордону не передбачені. Чиновники запевняють, що люди можуть подорожувати, як і раніше. Ні в аеропорту, ні на вокзалах жодного пасажира не затримали.

 Сергій Чиж, заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області
 Посилені пости. В деяких місцях у два рази. В деяких у три рази посилено працівниками поліції. Для того, щоб на дорогах Харкова і області, і зокрема, в сторону кордону, де знаходиться пісочинський і інші пости, є пости.

Мобілізація наразі не оголошена. Як і не призначені навчальні збори, кажуть в облвійськкоматі. 29 листопада — день відправки останніх 38 строковиків. Обсяг осіннього призову в зв’язку з воєнним станом не змінювали — 1550 чоловіків. Зараз проводиться облік зміни даних військовозобов’язаних першої і другої черг. У військкоматі стверджують, що нікого не викликають і лише телефонують, але люди приходять самі.

Юрій Калгушкін, обласний військовий комісар
 Вчора приблизно 200 військовозобов’язаних громадян України, Харкова і Харківської області зателефонували мені і виявили бажання захистити Україну, її цілісність і незалежність.

Говорили в облдержадміністрації і про гривню. Якщо в банках її курс утримується, то у вуличних обмінниках долар продають за 29.95. Чиновники закликають не панікувати і не скуповувати валюту, бо попит створює пропозицію. І, як наслідок, вищий курс.

Володимир Рапопорт, економіст
Це така інстинктивна реакція на введення військового стану. Тобто, якщо далі ескалації не буде, якщо політичний спокій повернеться, то і курс повернеться. Або до таких значень як було, або може трохи більше. Тому що під Новий рік це такий природний процес. Курс завжди зростає.

Напередодні керівництво НБУ зустрілося з очільниками 40 банків країни. Фінансисти завірили, що ліквідність банківського сектору становить близько 75 мільярдів гривень, що є достатньо. В одній з найбільших фінустанов підтверджують, що кризи не буде. Готівка видається і обмежень на зняття депозитів немає. При цьому, кількість охочих придбати валюту збільшилась.

Олег Калашніков, керівник прес-офісу управління банку в Харківській області
 Клієнти здають цю валюту — її більше. Ми її можемо продавати і пропонувати. Якщо клієнти не здають, то ми її не візьмемо нізвідки. Відділення, його банкомати, термінали працюють. Ніякого ажіотажу, як ви бачите, немає.

Один з пунктів указу президента, який викликав резонанс під час обговорення в Раді, — обмеження прав громадян. На таємницю листування і телефонних розмов, недоторканність житла і бізнесу, свободу слова, працю і освіту. В облдержадміністрації запевнили, що конституційні права і інтереси людей порушені не будуть. Це стосується і мітингів, якщо на них не звучатиме антидержавна пропаганда.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»
Якщо не буде збройного конфлікту, відповідно ці обмеження можуть бути не застосовані. Власне, жоден не отримає будь-яких негативних наслідків з цих обмежень. Треба залишатися спокійними, оскільки на сьогоднішній момент президент пообіцяв не застосовувати конституційні обмеження і застосовує їх лише у крайньому випадку.

Воєнний стан також не завадить проведенню в Харкові масових заходів. Зокрема, футбольний матч Ліги чемпіонів між «Шахтарем» і «Ліоном» відбудеться.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «Обмеження та заборони: воєнний стан на Харківщині (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 ноября 2018 в 15:15;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Чиновники запевняють: для звичайних людей нічого не зміниться".